School- en studieboeken bewegen meer dan je denkt

De tijd dat alle schoolboeken op dezelfde manier verspreid worden is al lang voorbij. Scholen, docenten en leerlingen vragen om uiteenlopende manieren van aanleveren. Een logistieke uitdaging?

We zien dat schoolboeken via steeds meer verschillende kanalen worden verspreid. Natuurlijk als compleet pakket dat scholieren krijgen via hun school. Daarnaast halen scholieren en studenten hun schoolboeken in boekhandels, via webwinkels of hun studievereniging of rechtstreeks bij de uitgeverij. Voor docenten en scholen verzorgen uitgevers beoordelingsexemplaren, zichtzendingen en gebruiksexemplaren die vervolgens weer leiden tot bestellingen of retouren. En docenten stellen steeds vaker uit een boek een selectie van hoofdstukken samen.

Jaarlijks levert dit duizenden logistieke bewegingen op, met de nodige seizoenspieken. Educatieve uitgevers vragen mij regelmatig hoe ze dit gemakkelijk kunnen aansturen en het overzicht kunnen houden. Ik teken met de klant dan vaak een plaatje zoals hieronder. Voor ons ‘daily business’, voor een uitgever vaak een dossier met te veel logistieke vragen.

School- en studieboeken bewegen meer dan je denkt


Veel educatieve uitgevers besteden al hun logistiek uit aan CB. We houden voorraad voor ze en we zorgen voor het hele proces: van order tot en met levering. In onze printfabriek produceren we boeken en boeken op maat. Ook die brengen wij op de juiste manier naar de juiste plek. Zo help je uitgevers in de volle breedte, dat is heel leuk om te doen.

Kijk ook eens op ww.cb.nl/educatief of lees de ervaringen van onze klant ThiemeMeulenhoff.