Anne Rasmussen
10 apr. 2019, door Anne Rasmussen
media

Samen eerder leveren

Een paar jaar geleden zijn wij samen met de boekverkopersbond (KBB) en boekverkopers het project Eerder leveren gestart. Het doel was om er samen voor te zorgen dat boeken zo vaak mogelijk al in de ochtend in de winkel worden geleverd.

Op die manier is het uitpakken en verwerken in de boekwinkel beter te plannen. Bovendien kan je zo een betere belofte aan de klant geven die een boek bestelt: hij of zij kan het eerder ophalen in de winkel.

Meerdere vervoerders

We hebben verschillende zaken veranderd in ons vervoer om de doelstellingen te halen. Het belangrijkste is de samenwerking met vervoerspartners. Vroeger bezorgden we alles zelf. Nu werken we samen. Zo komt bijvoorbeeld Audax al bij de boekwinkel voor tijdschriften, ideaal dus als we elkaars producten meenemen. Ook maken we gebruik van andere partners die al een bepaalde route rijden.

We maken dus slim gebruik van vervoersnetwerken. En zo vinden er meer ritten tegelijkertijd plaats en zijn we  dus eerder bij onze klanten.

Even de statistieken bekijken

In onderstaande grafiek is te zien dat we in 2016 44,1% van onze klanten voor 11 uur beleverd hadden. In 2018 was dit al 54,7%, een verbetering van bijna 20% %! In 2018 heeft 82,2% van onze klanten voor 15 uur hun zending ontvangen, we blijven eraan werken om nog eerder te zijn.

Samen eerder leveren

Duurzaam

Door slimmer samen te werken maken we gezamenlijk ook minder kilometers. En dat is ook beter voor het milieu!

Anne Rasmussen

Anne Rasmussen

Sales- en accountmanager

Anne werkt al haar hele leven in het boekenvak, bij boekhandels, uitgevers en nu als accountmanager voor uitgevers bij CB.
Als geen ander weet ze wat belangrijk is voor haar klanten en probeert ze hen te helpen hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen.