Home Over CB

Over CB

CB staat voor 150 jaar ervaring in logistieke dienstverlening en distribueert fysieke boeken en e-books, in de winkelstraat en online in Nederland en België. Ook biedt CB logistieke oplossingen voor de Healthcare markt. Met ruim 800 professionals draagt CB iedere dag bij aan het succes van onze klanten.

Duurzaamheid

CB is ambitieus als het gaat om duurzaamheid. Met name op het gebied van vervoer zijn er al een flinke stappen gezet. Het doel voor 2020: 40% minder CO2- en 80% minder fijnstofuitstoot. Zo rijden wij met schonere en zuinige wagens en werken wij samen met verschillende partners. Bekijk alle initiatieven op cb.nl/green.

Partnerships

CB is trots op haar partnerships voor nog betere dienstverlening. Zo wordt er voor Print on demand samengewerkt met Printforce, zodat boeken ook zonder voorraad altijd beschikbaar zijn. Vervoer van goederen gaat efficiënter en duurzamer met een goed netwerk van vervoerders. Daarom is er een samenwerking met onder andere Audax Media Logistics, PostNL en CityHub. Daarnaast is CB business partner van Thuiswinkel.org, de vereniging voor webwinkels in Nederland.

Certificering

De kwaliteit van CB wordt onderstreept met diverse certificaten, waaronder ISO 9001, ISAE 3402 (voor geld-goederenbeweging in de sector Media) en GDP (Good Distribution Practice) en SEMH (Erkenningsregeling medische zorg) voor onze Healthcare processen.

Nederland en België

CB heeft meerdere bedrijfslocaties in Nederland en België. Onze hoofdlocatie is gevestigd in Culemborg. Vanuit deze locatie vindt ook het merendeel van onze commerciële, logistieke en administratieve werkzaamheden plaats. In België worden de logistieke- en vervoersactiviteiten gecoördineerd vanuit ons distributiecentrum in Zele. Verspreid over Nederland en België heeft CB overslagpunten, waardoor er een uitstekende dekking is.

Koninklijk

Ter ere van het 150-jarige bestaan van CB werd op 6 april 2021 door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. De eervolle onderscheiding is een kroon op ons werk.

Meer over CB

Geschiedenis

In 1871 is de oprichting van het Bestelhuis van den Nederlandschen Boekhandel.

Meer informatie

Missie, visie en waarden

Bij CB werken we aan de hand van volgende missie, visie en kernwaarden.

Meer informatie

Bestuur

CB is een besloten vennootschap met een directie en een raad van commissarissen.

Meer informatie