Over CB

CB staat voor ruim 145 jaar ervaring in logistieke dienstverlening en distribueert fysieke boeken en e-books, in de winkelstraat en online in Nederland en België. Ook biedt CB logistieke oplossingen voor de Healthcare markt. Met ruim 800 professionals dragen wij iedere dag bij aan het succes van onze klanten.

Geschiedenis

Onze geschiedenis start in 1871 met de oprichting van het Bestelhuis van den Nederlandschen Boekhandel. Voor die tijd moesten boekverkopers voor hun bestellingen verschillende uitgeverijen aanschrijven en kregen zij hun boeken via allerlei wegen geleverd. Een inefficiënt en kostbaar proces. De Vereeniging ter bevordering van de belang des Boekhandels nam het initiatief tot de oprichting van het Bestelhuis. Via het Bestelhuis was centrale opslag, verwerking en levering van boeken mogelijk. Zo ontstond een unieke logistieke oplossing voor de boekensector, die tot op de dag van vandaag voordeel oplevert voor alle partijen. Vanaf 1926 ging het bedrijf Centraal Boekhuis heten en in 1973 werd er verhuisd van Amsterdam naar Culemborg. Vanaf 2012 zijn wij ook actief in de Healthcare sector en gaat Centraal Boekhuis gaat verder onder de handelsnaam CB.

Partnerships

Wij zijn trots op onze partnerships voor nog betere dienstverlening. Zo werken wij voor Print on demand samen met Printforce, zodat boeken ook zonder voorraad altijd beschikbaar zijn. Vervoer van goederen gaat efficiënter en duurzamer met een goed netwerk van vervoerders. Daarom is er een samenwerking met onder andere Audax Media Logistics, PostNL en CityHub. Daarnaast is CB business partner van Thuiswinkel.org, de vereniging voor webwinkels in Nederland.

Certificering

De kwaliteit van CB ziet u terug in ons handelen en in onze service. Deze kwaliteit mogen we onderstrepen met diverse certificaten, waaronder ISO 9001, ISAE 3402 (voor geld-goederenbeweging in de sector Media) en GDP (Good Distribution Practice) en SEMH (Erkenningsregeling medische zorg) voor onze Healthcare processen.

Organisatie

CB is een besloten vennootschap met een directie en een raad van commissarissen. De aandelen van deze vennootschap zijn in handen van de Stichting tot Beheer van de Aandelen van Centraal Boekhuis B.V.

Directie en Raad van Commissarissen

De directie van CB bestaat uit Hans Willem Cortenraad (Algemeen Directeur), Jaco Gulmans (P&O), Ronald Janssen (IT), Marinus Ploos van Amstel (Operations), Peter-Paul Spanjaard (Strategie, Governance & Legal) en Mathijs Suidman (Media).

De Raad van Commissarissen bestaat uit Peter Dirks (voorzitter), Rianne Jans, Kitty Koelemeijer, Peter van Laarhoven en Geert Noorman (vicevoorzitter).

Jaarverslag

Bekijk hier onze jaarverslagen.