Nieuws overzicht

| 23 april 2019

Introductie Thema in het Nederlandse boekenvak

Het Nederlandse boekenvak start met het gebruik van Thema, de nieuwe internationale standaard voor boekenclassificatie. De eerste experimenten laten zien dat titels met Thema-codes beter vindbaar zijn. In CB Online kunnen uitgevers vanaf 23 april Thema-codes toevoegen. Boekverkopers ontvangen de codes in uw ONIX-feed en kunnen deze, met behulp van winkelautomatiseerders, wel of niet verwerken.​

Lees verder
| 18 april 2019

Jaarcijfers CB: gezond rendement en groei

CB kijkt terug op een goed jaar met een winst van ruim 11 miljoen (EBIT) en een omzet van ruim 90 miljoen. In het oog springende ontwikkelingen zijn integratie van print- en logistieke processen met Printforce en de groei van logistieke activiteiten.

Lees verder
| 16 april 2019

Nieuw hulpmiddel in CB Online

De afgelopen jaren hebben wij CB Online steeds verder ontwikkeld, wat voor sommige gebruikers even wennen is.Vernieuwingen volgen elkaar steeds sneller op. Daarom heeft CB Online nu een hulpmiddel dat gebruikers snel wegwijs maakt in nieuwe functionaliteiten.

Lees verder
| 10 april 2019

Btw-tarief e-books en audioboeken verlaagd in België per 1 april 2019

Op 2 oktober 2018 heeft de Europese Raad bevestigd dat het btw-tarief van e-books, digitale tijdschriften en audioboeken verlaagd mag worden. Dit is een Europese beslissing, maar is niet bindend voor de individuele lidstaten. Ieder land mag zelf besluiten of zij deze beslissing willen volgen en zo ja, wanneer.

Lees verder