Nieuwsoverzicht

| 9 juli 2020

Boekenbarometer 1e helft 2020: invloed corona in alle kanalen

Elk halfjaar brengt CB de Boekenbarometer uit, met daarin de stand van zaken rond het fysieke en digitale boek in Nederland. Corona heeft impact gehad op het boekenlandschap. Zo zien we tijdelijke krimp in de afzet via de winkelstraat en een groei in online aankopen, e-bookverkoop en e-bookuitleen. Sommige trends zetten zich ook na versoepeling van de coronamaatregelen voort.

Lees verder
| 8 juli 2020

500.000ste Print on demand boek dit jaar

Deze week werd het 500.000ste boek dit jaar geprint via bestelling bij CB. Het boek maakt onderdeel uit van een printorder van 150 exemplaren van De Exenkring van Paul Jacobs uitgegeven bij VBK Houtekiet.

Lees verder
| 2 juli 2020

21 september: online uitgeversevent

Op maandag 21 september organiseren we een online seminar voor uitgevers. Om kennis te delen, elkaar te inspireren, terug en vooruit te kijken in deze bijzondere tijden. We hebben een interessant en interactief programma voor u. Over consumentengedrag, marktontwikkelingen en de rol van artikelinformatie in uw verkoopsucces.

Lees verder
| 30 juni 2020

CB stapt over op brandstof Bio-LNG

CB gebruikt voor lange afstanden LNG-vrachtwagens (trekker-trailercombinaties). Sinds dit voorjaar tanken wij voor deze auto’s Bio-LNG en besparen daarmee tot 99,8% aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel.

Lees verder
| 18 juni 2020

CB wil zonne-energie opwekken met nieuw magazijn

In Culemborg bouwt CB een nieuw magazijn. CB wil het dak en een deel van de gevel van dit nieuwe pand bekleden met zonnepanelen en zo 469.000 KWh per jaar aan duurzame energie opwekken (dit staat gelijk aan ongeveer 156 huishoudens).

Lees verder