19 juni 2023

Tielbeke neemt transport CB over

Tielbeke neemt het transport van CB over, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark. 16 juni 2023 tekenden beide partijen de overeenkomst en maakten zo hun voornemen definitief.

Met de overname maakt CB zijn vervoersdienstverlening toekomstbestendig, voor klanten en medewerkers. Tielbeke voegt met de overname een belangrijke schakel toe aan zijn fijnmazige distributienetwerk in de Benelux.

Linda van Zomeren, CEO CB: “Wij zijn blij met deze overname. Samen met Tielbeke kunnen wij onze klanten blijvend goed van dienst zijn en houden chauffeurs en planners hun werk. Bovendien investeert Tielbeke in duurzaam vervoer. Dat past goed bij CB’s strategie en bij de steeds strenger wordende milieu-eisen in vooral de binnensteden.”

Adwin Verhoeks CEO Tielbeke: “Deze samenwerking is voor beide partijen goed en een grote stap vooruit. Zowel CB’s klanten als de nieuwe collega’s passen goed bij Tielbeke en wij hopen dat zij zich snel bij ons familiebedrijf thuis zullen voelen. De boekensector is een mooie aanvulling op ons klantportfolio en past goed in ons netwerk. En onze nieuwe collega’s hebben net als wij, passie voor het fijnmazige distributievak én voor de klant.”

Fijnmazig netwerk

Tielbeke maakt deel uit van het uitgebreide fijnmazige distributienetwerk van DHB in de Benelux. Met dit netwerk het bedrijf de vervoersdienstverlening voor CB’s klanten en duurzaam voortzetten. Bovendien opent Tielbeke een nieuwe locatie in Culemborg om het DHB netwerk verder te verstevigen.

Geen verandering in België

De overname door Tielbeke betreft alleen de Nederlandse markt. In België blijft CB zelf het transport doen, in samenwerking met Belgische vervoerspartners. Daarnaast blijft CB samenwerken met andere vervoerders voor kleinere (pakket)zendingen en leveringen rechtstreeks aan de consument.

Over Tielbeke

Tielbeke is een servicegerichte logistiek dienstverlener uit Lemelerveld. Een familiebedrijf met ruim 60 jaar ervaring in fijnmazige stukgoeddistributie, met meer dan 600 bevlogen en gekwalificeerde medewerkers en ruim 300 eenheden. Tielbeke biedt hoogwaardige transportdiensten op het gebied van contractvervoer, 24-uurs distributie en warehousing. In distributienetwerk DHB heeft Tielbeke de krachten gebundeld met sterke logistieke partners (eveneens familiebedrijven) waardoor de gehele Benelux bediend wordt.

Voor boekverkopers maakten wij een Q&A over het uitbesteden van Vervoer door CB. Deze vindt u op ons serviceportaal.