19 september 2016

Print on demand breekt records bij CB

Printstraat-Printing-on-Demand-005.jpg#a

In de afgelopen maanden is het produceren van boeken via print on demand bij CB explosief gestegen. Deze groei komt met name door educatieve en wetenschappelijke uitgevers die met print on demand studieboeken snel kunnen leveren aan het begin van het studiejaar.

In augustus leverde CB ruim 55.000 boeken via print on demand, bijna 50% meer dan diezelfde maand in 2015. Mathijs Suidman van CB hierover: ‘Boeken worden direct na een bestelling binnen 24 uur geproduceerd. Ook met deze groei in augustus, met iedere dag een sterk wisselende vraag, hebben we de kwaliteit van de levering hoog kunnen houden en flexibel op kunnen schalen wanneer dat nodig was. Een compliment voor het team.’

Inmiddels zijn al ruim 21.000 titels van 275 uitgevers beschikbaar voor print on demand en daarmee altijd leverbaar. Sinds de start van print on demand in 2011 ziet CB groei in productie.

Keuze voor print on demand

Uitgevers kiezen voor print on demand als rendementvol alternatief voor het creëren en beheren van voorraad en als oplossing wanneer een bestseller even zonder voorraad is.

Print on demand-productie bij CB (verzorgd door JBS, de joint venture van CB en Printforce) is uniek door de naadloze combinatie met de distributie naar de boekverkoper of de consument.

Doorbraak in kostprijs

Vorig jaar is inktjetproductie en de mogelijkheid voor produceren van geniet gebrocheerde boeken geïntroduceerd. Vooral voor boeken met kleurenbinnenwerk is zo een doorbraak in de kostprijs gerealiseerd. Daarmee is het voor een groter aantal titels interessant via print on demand te produceren.