Nieuwsoverzicht

| 26 september 2022

Terugblik: Inspiratiemiddag voor uitgevers

Op 22 september was een groep uitgevers bij ons om meer te horen over nieuwe wetgeving op het gebied van toegankelijkheid, over e-book- en audioboekdistributie, print on demand, marktontwikkelingen en de logistiek bij CB.

Lees verder
| 5 september 2022

CB neemt derde Lean & Green Star voor CO2-reductie in ontvangst

1 september ontving CB officieel de derde Lean & Green Star voor CO2-reductie in transport. CB realiseerde een reductie van 15,6% in de afgelopen twee jaar, na eerder al 20% CO2 te hebben teruggebracht. "We sturen op verschillende factoren," vertelt Marinus Ploos van Amstel van CB. "Van slimmer plannen van routes samen met partners tot duurzame brandstof, elektrisch vervoer en milieuvriendelijk rijgedrag."

Lees verder
| 31 augustus 2022

6 oktober: Seminar De duurzame boekdistributieketen

Op 6 oktober organiseert CB het seminar De duurzame boekdistributieketen. Een middag waarin we graag samen met uitgevers en boekverkopers in gesprek gaan over duurzame kansen in het boekenvak. Verschillende sprekers zullen ons inspireren met best practices en mogelijkheden. En we inspireren elkaar: gezamenlijk komen we ongetwijfeld tot goede, duurzame ideeën en acties.

Lees verder
| 23 augustus 2022

1-miljoenste POD-boek van dit jaar geprint!

Vandaag taart voor uitgever Zomer & Keuning! Vorige week vrijdag printte CB het één miljoenste Print on demand-boek van dit jaar: de Nederlandse editie van BookTok-titel ‘It ends with us’ van TikTok-sensatie Colleen Hoover.

Lees verder
| 30 juni 2022

CB ontvangt derde Lean & Green Star voor CO2-reductie

CB werkt continu aan het verduurzamen van zijn transport. Sinds 2015 hebben we de CO2- en fijnstof-uitstoot flink kunnen terugbrengen. Deze week ontvingen we de derde Lean & Green star voor het nóg verder terugbrengen van de CO2-uitstoot in de periode 2018 – 2020, namelijk met 15,61%.

Lees verder