31 januari 2023

MBOwebshop.nl met ROC’s op bezoek bij CB

Het bestelplatform van MBOwebshop.nl wordt gebruikt door vele ROC’s en hun studenten. Eind januari organiseerde MBOwebshop voor ROC’s een klantendag bij CB.

De klantendag van MBOwebshop.nl is bedoeld om hun klanten te informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de leermiddelenmarkt, kennis te maken met elkaar en met boekdistributie en Print on demand bij CB.

Pascal Timmermans, directeur Klant en Innovatie bij MBOwebshop.nl: “De leermiddelenmarkt van het middelbare beroepsonderwijs staat niet stil, er zijn veel ontwikkelingen waar wij samen met onze klanten op anticiperen. Vanwege de flinke aanwas van nieuwe klanten wordt door ons geïnvesteerd in het opschalen en vernieuwen van technologie. Zo wordt momenteel de complete omgeving verplaatst naar een nieuwe en razendsnelle infrastructuur.”

Vijf jaar geleden van start

“Zo’n vijf jaar geleden zaten we bij CB in dezelfde zaal zaten als nu. Toen met een goed idee, mooie PowerPoint en nul klanten. Het is dan ook bijzonder om te zien dat de zaal nu vol zit met een grote afvaardiging vanuit de aangesloten scholen! Dat leermiddelen zo’n integraal proces zijn op een school blijkt ook uit de aanwezigen bij onze klantendag: van beleid, onderwijs, IT tot inkoop vanuit de mbo-instellingen.”

“CB is vanaf ons ontstaan onze partner en heeft de prettige samenwerking in de afgelopen jaren geleid tot een slimme IT-integratie en efficiënte processen. Zeker omdat het leermiddelenproces in het mbo een piekseizoen kent, wordt er nauw samengewerkt.”

Rondleiding langs distributie en Print on demand

Pascal: “Onze klanten van de ROC’s kregen een rondleiding langs de verschillende locaties en processen. CB kent een hoge mate van automatisering met geavanceerde technologie. Dit zorgt ervoor dat onder andere onze bestellingen efficiënt en betrouwbaar verwerkt worden.”

“Een belangrijke ontwikkeling is Print on demand waar CB met dochterbedrijf Printforce flink in geïnvesteerd heeft. Tijdens de rondleiding konden we zien dat de snelheid wordt behaald door op grote rollen te printen met meerdere exemplaren naast elkaar. Daarna worden de boeken gesneden en voorzien van een cover. Het resultaat? Een geprint boek wat niet te onderscheiden is van een gedrukt exemplaar. Onze aangesloten scholen maken hier ook in grote getalen gebruik van. Wanneer de student een boek bestelt, wordt deze binnen een dag geprint zodat deze de volgende dag meekan met een bestaande bestelling of als losse zending.”

“De feedback van onze klanten op de klantendag was overweldigend positief. Zij waardeerden de mogelijkheid om meer over ons te weten te komen kennis uit te wisselen met medegebruikers van ons platform en de rondleiding bij CB was uniek.”

Meer informatie over onze dienstverlening voor de educatieve sector? Kijk op Complete logistiek voor het educatieve boek