7 februari 2023

Het educatieve seizoen: van start met basisonderwijs

In de eerste maand van het jaar ging bij ons de aandacht vooral uit naar het uitleveren van boeken aan studenten die in het 2e semester starten met een opleiding. Én naar het op voorraad leggen van nieuwe boeken.

Natuurlijk van onze bestaande klanten, maar ook van nieuwe klanten als Averbode (onderdeel van Plantyn) en Malmberg. Ons Logistiek Centrum voor School- en Studieboeken pasten wij aan op deze uitbreiding.

Ook het VSO-seizoen voor het basisonderwijs bereiden wij voor. “VSO’s zijn ‘Voorschoolse Seizoens Orders’” vertelt Jochum van CB. “Daarmee vullen we de magazijnen van distributeurs die op hun beurt pakketten maken voor basisscholen. Met de uitgeverijen bespreken de verwachte aantallen en titels. Met de distributeurs voor het basisonderwijs spreken we af wanneer en hoe ze de orders willen ontvangen.

Praktische afspraken voor efficiënt proces

Het gaat dan om praktische zaken, bijvoorbeeld: kan er een dubbellaags geladen trailer gelost worden? Op welke dagen of in welke weken, kunnen welke titels van welke uitgever geleverd worden? Op het moment dat een uitgever de orders indient, weten we bij CB al wanneer en hoe we de orders bij de betreffende distributeurs moeten aanleveren.

In de VSO-periode voor het basisonderwijs distribueren wij bijna 3 miljoen exemplaren, snel en efficiënt. Een mooi samenspel in de driehoek uitgeverij, distributeur, CB.”

Meer informatie over onze dienstverlening voor de educatieve sector? Kijk op Complete logistiek voor het educatieve boek.

Dit artikel staat in onze nieuwsbrief voor de educatieve sector. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Vul dan dit formulier in.

Het educatieve seizoen: van start met basisonderwijs