9 oktober 2018

CB zet LNG-vrachtwagens in voor lange afstanden

8 oktober verwelkomde CB zijn eerste LNG-vrachtwagen. Deze schone vrachtwagen zorgt voor 20% besparing op CO2-uitstoot en 95% minder uitstoot van fijnstof vergeleken met dieselvrachtwagens.

De trucks zijn ook aanzienlijk stiller. CB zet de LNG-vrachtwagens in voor het langeafstandsnetwerk, daarmee is de nieuwe auto bijna 24 uur op de weg en goed voor 150.000 kilometer per jaar in de Benelux.

Arjan de Jong, manager Vervoer bij CB: ‘De nieuwe vrachtwagen draagt flink bij aan onze totale ambities: 30% CO2-besparing en 70% fijnstofreductie in 2020. In Nederland rijden we op de lange afstanden met zes trekker-trailers, waarvan nu een op LNG. Als het bevalt, dan vervangen we ook de andere vijf wagens. In aanschaf zijn ze duurder en de chauffeur heeft een speciaal certificaat nodig. De brandstof is goedkoper en uiteindelijk verdienen we de investeringen terug.’

CB realiseert zijn duurzaamheidsdoelstellingen in vervoer onder meer door efficiëntere routes (minder kilometers), verduurzaming van het wagenpark en samenwerking met (elektrisch) vervoerspartners.

Over de Volvo LNG-truck

De Volvo FH LNG en Volvo FM LNG worden aangedreven door motoren die gebruik maken van het dieselprincipe. De vervoerder die voor LNG kiest, levert daarmee niets in op rijeigenschappen, brandstofverbruik of betrouwbaarheid. De toegepaste brandstof is vloeibaar aardgas oftewel LNG (Liquid Natural Gas) of vloeibaar biogas, dat bekend staat als bio-LNG.