7 februari 2023

Kijkje in de logistiek van het educatieve boek: voorraad ‘inslaan’

Deze weken ontvangen wij heel veel containers met boeken. Het op voorraad leggen ervan is door goede samenwerking met de klant een geolied proces. Leonie (CB) vertelt hoe dat gaat.

“De truck met de container komt bij ons op de afgesproken tijd. Onze mensen staan op dat moment klaar en zij lossen in zo’n 15 minuten de circa 56 pallets. Zodra de eerste pallets op de vloer staan, beginnen collega’s meteen met het ‘schoonmaken’ van de pallets: de stapbanden en omdozen van de pallets verwijderen. Vervolgens tellen we de inhoud van iedere pallet en leggen we dit per titel vast. Kloppen de aantallen met wat er op de pakbon staat, dan registreren we de titels. Als laatste gegeven we iedere pallet een zogenaamd ‘locatielabel’ en zetten we de pallet op locatie. De boeken zijn klaar om besteld en verwerkt te worden!”

Meer informatie over onze dienstverlening voor de educatieve sector? Kijk op Complete logistiek voor het educatieve boek.

Dit artikel staat in onze nieuwsbrief voor de educatieve sector. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Vul dan dit formulier in.