24 april 2018

Een nieuw CB Online voor uitgevers

Met veel plezier en trots presenteren wij het nieuwe CB Online Uitgeverij. De afgelopen maanden kon u al proeven van de nieuwe applicatie in bèta-vorm, nu is het dé nieuwe applicatie voor uitgevers! Live vanaf 25 april.

De belangrijkste voordelen:

  • Alles in één: fysieke boeken, digitale boeken en al uw metadata
  • Toegankelijker en flexibeler
  • Snellere ISBN-registratie
  • Verrijkte metadata: zoals: annotatie, featureType, editionType en BISAC's.
  • Alle facturen online
  • Met vernieuwde supportwebsite achter het ?.

Vertrouwde functionaliteit in een nieuw jasje

CB Online ziet er frisser en overzichtelijker uit. Functioneel is het vrijwel gelijk aan de twee oude applicaties. We hebben er bewust voor gekozen zoveel mogelijk functies en benamingen één-op-één over te nemen. Het nieuwe CB Online is een stuk toegankelijker doordat we bijvoorbeeld lange formulieren in stappen hebben opgedeeld. Ook zijn overzichten flexibeler, zodat er meer mogelijkheden zijn om de informatie te gebruiken zoals u dat zelf wilt.

‘Onder de motorkap’ is er veel veranderd. Door nieuwe technologie te gebruiken, kunnen we veel sneller ontwikkelen. Zo verrassen we u binnenkort met een extra service: u kunt direct zien of uw titels beschikbaar zijn op alle bekende platformen, zoals bol.com, Kobo en iBookstore. 

Snellere ISBN-registratie

Registreer uw ISBN’s nu gemakkelijk en automatisch via CB Online Uitgeverij. Dat gaat sneller dan via onze andere applicaties als MijnISBN.nl en Titelbank.

Onderhouden bibliografische metadata

U kunt nu in CB Online bibliografische metadata onderhouden voor Nederlandse ISBN-titels. U hoeft hiervoor niet meer naar MijnISBN.nl. 

Verrijkte metadata

Uitgevers en retailers hebben hun gezamenlijke behoefte aan ruimte voor meer verrijkte metadata afgestemd. Het is vanaf nu mogelijk om die nieuwe verrijkte metadata op te voeren, zoals annotatie, featureType, editionType en BISAC's.

Een nieuw CB Online voor uitgeversHeldere stappen

We hebben schermen met lange formulieren opgedeeld in stappen. Dit doen we bijvoorbeeld bij de ISBN-registratie, commerciële aanmelding en orderinvoer.

Online support

Bent u in het nieuwe CB Online en heeft u vragen over het gebruik? Klik dan in CB Online op het ?. Of ga naar support.cb.nl, daar vindt u antwoord op uw vragen over CB Online en Analytics. Deze nieuwe supportsite breiden wij steeds verder uit.

U kunt nog een tijdje gebruik maken van de oude versies van CB Online voor fysiek en digitaal (klik dan CB Online (oud). Stap vandaag nog over naar de nieuwe versie en u wilt nooit meer anders.

Een nieuw CB Online voor uitgevers


Wilt u meer informatie of heeft u suggesties, dan kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met uw accountmanager of accountgroep.