23 oktober 2023

Bouw van nieuw magazijn feestelijk van start

Met een gedicht op maat van de stadsdichter van Culemborg en met een swingende bouwdrumband startte CB de bouw van een nieuw magazijn aan de Erasmusweg in Culemborg.


Stadsdichter van Culemborg Marinda Pieron maakte speciaal voor de gelegenheid een gedicht. Zij verbond daarin het boek en het verhaal met de stad, de mensen en duurzaamheid. Het gedicht werd in een timecapsule begraven in de bouwgrond door Pieron, wethouder Monica Wichgers en CB-directeur Linda van Zomeren.

Monica Wichgers, wethouder gemeente Culemborg: “Culemborg en CB zijn al 50 jaar met elkaar verbonden. Beiden zijn we ambitieus en samen blijven we groeien. Goed om te zien is dat CB, ook met de bouw van dit nieuwe pand, duurzaamheid omarmt – net als de gemeente dat doet.”

Opslag van boeken

Het nieuwe magazijn zet CB in voor centrale 'bulkopslag' van boeken, net als het oude magazijn. Het omvat ongeveer 10.000m² magazijn, 400m² kantoor en 2 tussenvloeren van ieder zo'n 1.600 m². Het gaat ruimte bieden aan 48.000 opslaglocaties.

Duurzaam magazijn

Het nieuwe magazijn wordt zo duurzaam mogelijk. Bijvoorbeeld door hergebruik van bestaande materialen (het slooppuin zorgt voor het grootste deel van de nieuwe ophoging die nodig is onder de vloer) en door het toepassen van de laatste stand van de techniek voor onder meer bouwmaterialen, lichtintreding en gasloze verwarming. Ook krijgt het pand zonnepanelen. Het magazijn zal ruimschoots voldoen aan de zogenaamde Breeam Excellent-standaard voor duurzame gebouwen.

Aannemer Roozen Van Hoppe is verantwoordelijk voor de bouw. Meer info op CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg

Foto hierboven: Linda van Zomeren (CB), wethouder Monica Wichgers en stadsdichter Marinda Pieron begraven een tijdscapsule in de bouwgrond van het nieuwe magazijn van CB.

Bouw van nieuw magazijn feestelijk van start Bouw van nieuw magazijn feestelijk van start Bouw van nieuw magazijn feestelijk van start Bouw van nieuw magazijn feestelijk van start