31 oktober 2023

CB Printforce UK zet in op volgende groeifase met nieuwste digitale printers

CB Printforce UK Ltd, dochteronderneming van CB Printforce Nederland, bekend om de efficiënte en op maat gemaakte digitale productie van boeken, tijdschriften en magazines, heeft onlangs geïnvesteerd in Canon’s nieuwste printers. Hierdoor is het voor Printforce mogelijk om verder te groeien in Engeland. Ook onze internationale klanten profiteren volop van deze moderne machines. Zij hebben nu toegang tot de nieuwste digitale druktechnieken op beide locaties, dichtbij de eindgebruiker, in Engeland en Nederland.

Ambitieuze klantwensen

Om aan ambitieuze nieuwe klantwensen te voldoen, is Printforce voor haar Engelse vestiging op zoek gegaan naar nieuwe apparatuur. De Canon ColorStream 8000 en varioPRINT iX 3200, printers die de capaciteit, snelheid en kwaliteit aanzienlijk verbeteren, sloten daar naadloos op aan. Deze machines maken het mogelijk om over te schakelen naar ‘rol-naar-rol printen’ met een apart afwerkingssysteem, en dat biedt meer stabiliteit en flexibiliteit in de hele productieworkflow. En met de toevoeging van de iX Series starten we tegelijkertijd met het uitfaseren van tonerapparatuur zodat we volledig over kunnen stappen op duurzamere inkjet technologie.

Hypermoderne duurzame printers

Door te kiezen voor een hypermoderne machine als de ColorStream 8000, verhoogt Printforce de productiviteit en is het mogelijk om strakkere deadlines te halen zonder onderbrekingen. Zo is sinds de installatie van deze machine de productiesnelheid bijna verdubbeld. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en efficiëntie op het gebied van papier. Daarnaast kunnen klanten nu kiezen uit een uitgebreid aanbod aan toepassingen. Tegelijkertijd is het mogelijk om de hoeveelheid afval tot een minimum te beperken. Ook het lage stroom- en inktverbruik van de printers was een belangrijke overweging om te kiezen voor deze nieuwe machines, die Printforce helpen om de gewenste doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en total cost of ownership te behalen.

Mathijs Suidman, CCO van CB vertelt: “De keuze voor Canon en Printing on Demand in Engeland is een bewuste keuze van CB en Printforce. We kunnen onze klanten nu nog beter ondersteunen, omdat we hen duurzame en kostenefficiënte oplossingen in de Engelse èn Europese markt kunnen bieden. Interessant voor internationale uitgevers die hierdoor duur verkeer tussen de EU en UK zien afnemen."

Rombout Eikelenboom, Managing Partner, CB Printforce voegt hieraan toe: “Klanten verwachten nu snellere doorlooptijden en producten van hogere kwaliteit dan ooit tevoren, dus we zijn dankbaar dat we Canon aan onze zijde hebben. Met het Canonteam kunnen we erop vertrouwen dat processen soepel verlopen terwijl wij ons richten op het onderhouden van sterke relaties met onze internationale klanten.”

Over Printforce

Printforce startte in 2001 in Nederland en begon in 2019 in Engeland met de lancering van de productielijn voor paperbacks, gevolgd door de uitbreiding met hardcovers. In korte tijd is Printforce uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor veel internationale klanten, die door Printforce ondersteund worden bij de overgang naar on-demand printing. Wat mogelijk is met moderne workflowprocessen en concurrerende prijzen.