Philippe Robbers
22 feb. 2019, door Philippe Robbers
media

Verslaglegging, wat heb je eraan?

Verslaglegging, wat heb je eraan?


Veel boekverkopers gebruiken maar één deel van CB Online. Dat is het onderdeel waar u het assortiment kan raadplegen en orders kunt plaatsten en volgen. Daarom praat ik u bij over het minder bekende deel van CB Online:
‘Verslaglegging’.

Verslaglegging is minder bekend, maar niet minder interessant. Want u kunt daar niet alleen uw inkoop, retourpercentage en gemiddelde korting volgen, maar ook uw afspraken met uitgevers raadplegen. Daarnaast ziet u hoe de verschillende uitgevers zich ontwikkelen en in uw winkels presteren.

Inkoop volgen

Na het inloggen in CB Online klikt u op de tegel Verslaglegging. Nu komt u op het tabblad afnemer. Dit biedt informatie over de voorgaande dag, de afgelopen maand, dit jaar en het afgelopen jaar.

U ziet hier in euro’s en aantallen uw inkoop en retouren. Ook tonen we de gemiddelde korting waartegen u inkocht en het retourpercentage. Eventueel zelfs op uitgever- en titelniveau.

Inkoopafspraken raadplegen

Bent u elke dag tijd kwijt aan het controleren van de kortingen op de pakbon? Wilt u weten welke uitgevers wel of niet afspraken met u in ons systeem opvoerden? Kijk dan eens in het tabblad afspraken. Hier kunt u opzoeken welke afspraken u met uitgevers heeft voor uw winkel en of die nog up-to-date zijn.

Overweeg eens om afspraken op titelniveau te maken, of voor een bepaalde periode. Zo kunt u met uitgevers echt condities ‘op maat’ maken om nog beter samen te werken. En meer boeken te verkopen.

Uitgevers monitoren

Prestaties per uitgever ziet u in het tabblad uitgever. U vult een uitgever in en ziet de ontwikkeling en welke titels het beste verkochten. Ook retourpercentages en transactievoorwaarden vindt u in het tabblad uitgever.

Deze informatie kan helpen bij het voorbereiden van inkoopgesprekken of het maken van marge-afspraken. Want welke uitgever moet u absoluut bezoeken op de beurs, hoe verdeelt u uw tijd en waar laat u korting liggen – dit overzicht kan helpen bij uw keuzes.

Gelijk aan de slag?

Ga naar CB Online en klik op de tegel Verslaglegging. Wachtwoord kwijt? Neem met onze Customer Service via 0345 47 58 88 of boekverkoper@cb.nl voor nieuwe inloggegevens.

Philippe Robbers

Philippe Robbers

Segmentmanager

Philippe werkte lang bij uitgevers en is bij CB al een aantal jaar werkzaam als sales- & accountmanager.