Philippe Robbers
29 apr. 2020, door Philippe Robbers
media

Audioboeken: een update

CB heeft eind vorige jaar de technologie van Luisterhuis overgenomen. Ideaal, omdat uitgevers dan hun fysieke boeken, e-books en audioboeken kunnen beheren en distribueren via één plek.

Omdat er sinds de overname een boel gebeurd is, praat ik u graag even bij over audioboeken. Sinds een aantal maanden werken we samen met de mensen van Luisterhuis aan de implementatie van audioboeken bij CB. Of anders gezegd, we zorgen ervoor dat uitgevers hun audioboeken volledig kunnen beheren in de vertrouwde omgeving van CB Online.

Al 70 uitgeverijen ‘verhuisd’ van Luisterhuis naar CB

Daar komt wel het een en ander bij kijken, al was het maar dat uitgevers gewend zijn aan een bepaalde manier van werken en we deze niet al te zeer willen omgooien. Daarnaast willen we de sterke kanten van Luisterhuis en CB Online beide zo veel mogelijk behouden. Tot op heden lukt dat goed blijkt uit de eerste reacties van uitgevers die met hun audioboeken ‘verhuisd’ zijn naar CB.

Dat zijn er inmiddels ongeveer 70, met al met zo’n 3.000 titels. Ze zijn onder andere blij met de overzichtelijke manier waarop zij audiobestanden kunnen aanleveren in CB Online en dat zij alle metadata ook via ONIX kunnen aanleveren. Ook vinden ze het erg prettig dat ze nu al hun titels (audio, e-book en fysiek) op één plek te kunnen raadplegen en beheren.

Vervolgstappen

We zijn nog niet klaar. Op dit moment werken we hard om ervoor te zorgen dat uitgevers hun afspraken ook via CB kunnen beheren en dat omzet en afzet zichtbaar is in CB Online Verslaglegging en in Analytics. Zoals het er nu naar uitziet is dit allebei gereed in het midden van dit jaar. Daarover vertel ik een volgende keer meer. Wilt u meer informatie over audioboeken bij CB? Neem dan gerust contact met ons op!

Philippe Robbers

Philippe Robbers

Segmentmanager

Philippe werkt al lang in het boekenvak en nu sinds een aantal jaar bij CB als sales- en accountmanager. In het werk gaat zijn aandacht vooral uit naar digitale toepassingen als e-books, audioboeken en informatiedashboards. Privé leest hij graag papieren boeken.