De Antwerpse Boekenbeurs, een hele operatie

Met 91.000 boektitels, 75 standhouders en 123.000 bezoekers is de Boekenbeurs in Antwerpen een van de grootste boekenevenementen van Europa. Wat doet CB hier allemaal voor?

De rol van CB tijdens dit mooi boekenfeest, is die van distributeur en transporteur. Het ontzorgen van klanten door het verzorgen van de gehele boekenlogistiek, zodat zij zich voor de volle 100% kunnen concentreren op de signerende auteurs, events, verkoop en klantencontacten.

Om de levering soepel levering soepel te laten verlopen verwerkten we vanaf begin oktober dagelijks 20.000 extra exemplaren (bovenop de normale productie). Voor de opening van de beurs reden 10 vrachtwagens met 525 pallets, wel 220.000 exemplaren, naar Antwerpen. Een erg mooi gezicht om al die wagens achterelkaar te zien rijden.

Tijdens de beurs brachten we nog een aantal keer een bezoek aan de beurs om 175 pallets af te leveren. Dat zijn gemiddeld 8000 exemplaren per dag! Na een succesvolle beurs, haalden we op 11 november de resterende boeken weer op.

Het is een hele operatie, maar deze klus hebben we mooi geklaard. De rest van november verwerken we de retouren en maken we ons klaar voor Black Friday en de drukke december maand.