“Operational excellence: daar gaan we voor”
Soufiane - Logistiek Engineer
Home Werken bij CB Medewerkers overzicht Soufiane

Soufiane Chait startte zijn carrière als ondernemer in distributie- en koeriersdiensten. Op zoek naar een betere werk privé-balans, maakte hij de switch naar Logistiek Medewerker bij CB. Dit bleek de start van een succesvolle loopbaan. In zijn 10 jaar bij CB bekleedde hij al meerdere functies succesvol. Als Logistiek Engineer helpt hij CB met een optimalisatieslag. “Als je initiatief toont en laat zien dat je het kan, heb je hier altijd de wind mee.”

Leren in de praktijk

Na de middelbare school besloot Soufiane om praktijkervaring op te doen. De traditionele manier van leren was in zijn tienerjaren namelijk niet aan hem besteed. In het distributiecentrum van CB begon het toch te kriebelen om verder te leren. “Ik vond CB direct een mooie organisatie en zag kansen om door te groeien. Toen had ik nog het gevoel dat ík in mezelf zou moeten investeren, omdat een ander dat niet zou doen.” Daarom behaalde Soufiane naast zijn werk zijn MHBO-diploma Logistiek Management.

In verschillende functies leerde Soufiane de ins en outs van de logistiek in de boekenbranche kennen. Nieuwe rollen maakte hij zich niet alleen snel eigen, maar wist hij ook uit te bouwen. Bijvoorbeeld door medeverantwoordelijk te zijn bij het opzetten van een distributiecentrum voor een nieuw Health & Care project. En ook in zijn functie als Shiftleader was hij al bezig met procesverbeteringen en klantimplementaties. “Door te laten zien wat ik kon, gingen er deuren open. En die bleven open. CB heeft me echt geholpen om te groeien in mijn loopbaan.” Zo behaalde Soufiane met steun van CB ook zijn HBO-diploma.

Geen leidinggevende meer, wel in de lead

Soufiane werkt bij het Logistiek Centrum Studieboeken (LCS) van CB. “Met het LCS groeien we elk jaar een beetje meer. Dat vind ik op persoonlijk vlak ook belangrijk. En heb ik nodig, om mijn werk uitdagend te houden. Gelukkig kan ik daar binnen CB open het gesprek over aangaan. Als je ambitieus bent en graag initiatief neemt, dan zit je hier goed. Zolang er een gemeenschappelijk belang is, is een koerswijziging vaak mogelijk.” Zelf maakte Soufiane ook zo’n koerswijziging. Zo is hij in zijn huidige rol geen leidinggevende meer, maar hij is nog altijd in de lead.

Als Logistiek Engineer bedenkt en verbetert Soufiane processen om de productiviteit, kwaliteit, veiligheid en/of medewerkerstevredenheid te verbeteren. En om specifieke klantbehoeften in het proces in te passen. Dat doet hij in nauwe samenwerking met de operatie. “Je kunt het vergelijken met de Formule 1. De Engineer zorgt ervoor dat degene achter het stuur het best mogelijke resultaat kan behalen. Hij kent het werk als geen ander, begrijpt de uitdagingen en herkent patronen. En heeft hetzelfde doel als de coureur: zorgen dat de auto elke week het podium haalt. Als LCS willen wij ook optimaal presteren; voor onze collega’s én klanten.”

Streven naar operational excellence

Soufiane en zijn collega’s streven naar operational excellence. “CB heeft al meer dan 150 jaar een goede naam in de boekenbranche. We hebben er hard aan gewerkt om die reputatie ook op de educatieve markt te verkrijgen. Om dat verder uit te bouwen, zijn we bezig met een optimalisatieslag. Ik betrek collega’s hier actief bij en ervaar veel interesse. De educatieve markt is erg dynamisch. Als Engineers kunnen wij de juiste tools aanreiken, zodat de operatie nog meer grip heeft op de werkzaamheden waarbij de klantbeleving centraal staat.”

Ook thuis ontwikkelen

Soufiane kent CB ook als een sociale werkgever. “CB helpt je actief met een goede werk privé-balans. Dat waardeer ik enorm.” Soufiane is namelijk niet alleen op het werk druk, maar ook thuis. Hij woont met zijn vrouw en twee jonge dochters in Culemborg en het gezin zit niet stil. “Met mijn dochter van twee jaar zit ik bijvoorbeeld bij de miniwelpjes. Hier werken we spelenderwijs aan haar motoriek. Ik leerde pas later in mijn leven hoe belangrijk zelfontwikkeling is. Daarom vind ik het belangrijk om dit al vroeg aan mijn kinderen mee te geven.”

Wil jij net als Soufiane een loopbaan waarin je kunt blijven groeien? Bekijk ons vacatureoverzicht en neem contact op met onze Recruiter Wessal Wafa via recruitment@cb.nl of 06-21941893.


Meer verhalen van onze mensen