“Ik kan me heel goed ontwikkelen bij CB!”
Pascalle - Softwareontwikkelaar
Home Werken bij CB Medewerkers overzicht Pascalle

Met een basis in de econometrie voelt Pascalle zich van nature aangetrokken tot cijfers en exacte vraagstukken. In haar functie als softwareontwikkelaar kan ze die interesses goed combineren. Sinds 2015 werkt ze bij CB en krijgt ze volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

Van tester naar softwareontwikkelaar

Na haar studie Econometrie start ze bij een IT-bureau. Vanuit dit bureau wordt ze gedetacheerd bij CB, waar ze de kans krijgt om als softwaretester te starten. “Als tester leerde ik on the job en kreeg ik de ruimte om te zien waar mijn interesses lagen.” De mogelijkheden die CB haar als werkgever biedt, maakt dat ze na 1,5 jaar inhuur besluit in dienst te treden. “Al gauw merkte ik dat ik me wilde ontwikkelen tot softwareontwikkelaar. Ik ben toen verschillende opleidingen gaan volgen via CB, waarna ik doorgegroeid ben naar softwareontwikkelaar.” Een juiste keuze, zo blijkt achteraf. “De harde waarheid van wiskunde komt ook terug in programmeren en dat vind ik heel erg leuk aan mijn functie!”

Software is meer dan alleen code schrijven, zo stelt ze. “Er zit veel meer achter software dan alleen techniek. In mijn functie heb ik klantcontact en toets ik bij de eindgebruikers of aanpassingen in het systeem voor hen werken zoals beoogd. Vanuit CB is mij gevraagd of ik mezelf nog verder wil specialiseren. Ik heb toen aangegeven dat ik me meer met front-end development bezig wil houden en daar ben ik nu al mee bezig. Die afwisseling maakt het heel leuk!”

Direct resultaat van je werk

Doordat Pascalle met haar team software ontwikkelt die direct door haar CB-collega’s gebruikt wordt, ziet ze gelijk het resultaat van haar werk. Ik werk veel met het platform OutSystems. Daarmee maak ik de interne portalen waar mijn collega’s mee werken. Doordat je kunt sparren met collega’s en ziet hoe zij de platformen dagelijks gebruiken, krijg je direct input voor verbeteringen. Datzelfde doe ik ook voor onze klanten. Ik vind dat heel leuk aan mijn werk; samen met de gebruiker ervoor zorgen dat systemen beter aansluiten op de werkzaamheden. Doordat je continu met de klant in gesprek bent en zelf direct dingen kunt aanpassen in de software, bouw je echt samen aan iets moois.”

CB helpt je om jezelf te ontwikkelen

“CB stimuleert professionele en persoonlijke ontwikkeling. Heb je behoefte aan bepaalde kennis, dan kan er een externe expert ingeschakeld worden om training te geven aan jouw team. En als ik een opleiding wil doen dan kan dat echt letterlijk al binnen een week geregeld zijn. Er zijn korte lijnen en je krijgt veel vrijheid voor persoonlijke groei. Zo heb ik de Outsystems Developer Basistraining gevolgd, een cursus PLSQL en twee keer een Advanced Developer Bootcamp om me om te scholen naar ontwikkelaar. En binnenkort ga ik me verder specialiseren door middel van een cursus in Front-end ontwikkeling!”

Werken bij CB? Doen!

Zoek je een leuke innovatieve werkgever? Dan beveelt Pascalle CB zeker aan. “Bij CB zijn er heel veel doorgroeimogelijkheden. Je krijgt ook veel vrijheid, bijvoorbeeld met je werktijden want je kunt jouw dagindeling zelf bepalen. En je hebt leuke collega’s! De arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld en je hebt de mogelijkheid om thuis te werken. En er worden natuurlijk leuke bedrijfsuitjes geregeld! Doen dus!”


Ook werken bij CB? Bekijk hier het actuele vacatureoverzicht. Je kunt ons ook mailen of bellen met onze recruiter Wessal Wafa op 06-21941893. We horen graag van je!

Meer verhalen van onze mensen