“Agile werken, hoe heb ik het ooit anders kunnen doen?”
Kitty - Scrum master/Agile coach
Home Werken bij CB Medewerkers overzicht Kitty

Terug naar de oude manier van werken wil ze nooit meer. In het verleden werd er gewerkt met de watervalmethode, waarbij eindgebruikers pas in een laat stadium konden ervaren of het resultaat naar wens was. Als groot voorstander van flexibel werken brengt Kitty Spaas haar collega’s de agile filosofie en bijbehorende tools en vaardigheden bij, zodat ze daarna zelfstandig agile aan de slag kunnen. Ze faciliteert door het voor te doen en te begeleiden bij het zelf doen. Bij blokkades – zoals weerstand – binnen en tussen teams zorgt Kitty dat deze bespreekbaar en uiteindelijk weggenomen worden, zodat teams effectiever gaan samenwerken. Kitty helpt collega’s en teams om 2 à 3-wekelijks de werkzaamheden van de afgelopen periode te evalueren, met als doel continu te blijven verbeteren.

Van de nerd naar de menselijke scrum master

In 1995 begint Kitty bij CB, destijds nog het Centraal Boekhuis. Vanuit de rol van systeemontwikkelaar neemt haar carrière een vogelvlucht: ze groeit door naar technisch projectleider, naar algemeen projectleider en later wordt ze teamleider applicatieservices. Ze doet verschillende coachingscursusssen en trainingen zoals: agile coaching, scrum trainingen, SAFE 4 Agilist en obeya-training. Dit zorgt ervoor dat ze doorgroeit naar scrum master/ agile coach; een rol die ze nu al jaren met veel plezier vervult. Of zoals ze het zelf omschrijft: ze is veranderd van de traditionele nerd naar een menselijke scrum master. Ze vindt het heerlijk om collega’s en teams te ondersteunen bij het effectiever samenwerken. Zo werkt ze nauw samen met developers, testers, informatie analisten, architecten en product owners. Haar vele jaren ervaring bij CB zorgen ervoor dat ze een bekend aanspreekpunt is binnen de organisatie. “Mensen weten me nu ook echt te vinden als ze meer willen weten over agile werken”.

Kort-cyclisch werken: ook privé van toegevoegde waarde!

Vooral het scrummen bevalt haar heel goed. Zo goed zelfs dat Kitty het op verschillende gebieden in haar leven toepast. Ook thuis hebben ze scrumborden hangen. “Een jaar vooruit plannen werkt niet meer, een snel veranderende wereld vraagt om flexibiliteit, ook privé. Dankzij agile werken bij CB kunnen we snel reageren op de behoeften van klanten en de markt. Daarom kan ik agile werken echt aan iedereen aanbevelen.”

Wat maakt CB zo bijzonder?

Volgens Kitty is er één woord dat het werken zo leuk maakt: samenwerken. “Je werkt samen met leuke collega’s en je bent echt als team verantwoordelijk voor een project. Samen werken we aan een duurzaam en toekomstbestendig CB. Het voelt daarom echt als familie, ondanks dat het geen familiebedrijf is.” Dat is echter niet het enige wat het voor Kitty zo bijzonder maakt. “Je maakt als IT’er het logistieke proces helemaal mee en je ziet direct het resultaat van je werk. Plus, je krijgt volop de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen!”

Wil je meer weten over onze vacatures? Kijk dan eens bij ons vacatureoverzicht of bel voor meer informatie onze Recruiter Wessal Wafa op 06-21941893.

Meer verhalen van onze mensen