“Ik ben de schakel tussen algoritmes en duurzame doelen”
Erik - Teamlead data science en duurzaamheidscoördinator
Home Werken bij CB Medewerkers overzicht Erik

Als teamlead van het data science-team én duurzaamheidscoördinator heeft Erik veelzijdige en afwisselende rollen. “Bij CB kan ik mijn twee passies combineren: onderzoek naar duurzaamheid en data science. Dat vind ik heel belangrijk!”

Van trainee naar teamlead data scientist en duurzaamheidscoördinator

Tijdens zijn masterstudie komt Erik erachter dat hij data science enorm interessant vindt. Hij besluit daar dan ook een traineeship in te volgen, waarbij hij dankzij zijn liefde voor lezen gelinkt wordt aan CB. In deze periode moet Erik met zijn mede-trainees aantonen dat data science van toegevoegde waarde is voor CB. Dat lukt. Het gezellige team, de sfeer en de werkzaamheden bevallen hem goed, daarom besluit hij na zijn studie direct bij CB te starten als teamlid data science. In deze rol maakt hij samen met zijn team voorspellende algoritmes die worden gebruikt voor de logistiek van CB. Deze algoritmes zijn belangrijk; ze worden namelijk ook ingezet voor optimalisatievraagstukken en ter ondersteuning van CB’s logistiek analisten. Nog geen vier jaar later groeit hij door naar teamlead. In deze rol werkt hij nauw samen met andere data scientists en is hij de schakel tussen data science specialisten en de klant. In 2022 voegt hij hier een tweede rol aan toe: die van duurzaamheidscoördinator.

Met paddestoelen en zonnepanelen naar een duurzame toekomst

Welke duurzame doelstellingen zijn haalbaar voor CB? Dat onderzoekt Erik. Dit past precies bij hem, want zelf heeft hij ook een bedrijf wat zich richt op duurzaam voedsel verbouwen: Fungi Factory. Door koffiedik te hergebruiken, kweekt hij eetbare paddestoelen. Voor CB hoeft hij welliswaar niks te kweken, maar in plaats daarvan adviseert hij stakeholders binnen het bedrijf over duurzame initiatieven. Bijvoorbeeld hoeveel zonnepanelen er nodig zijn, of over groene alternatieven voor energieverbruik, zodat CB een groene(re) weg in kan slaan. “Duurzaamheid was altijd al belangrijk voor me, maar nu kan ik het ook combineren met mijn dagelijkse werkzaamheden en dat vind ik heel belangrijk. Ik krijg hier alle ruimte om zelf invulling te geven aan duurzaamheid.”

“CB-medewerkers voelen echt de binding met het bedrijf!”

Over waarom CB zo’n goede werkgever is, kan Erik heel duidelijk zijn. “Het is een heel warm bedrijf. Hele generaties werken bij CB, ondanks dat het geen familiebedrijf is. Als je alleen al kijkt naar hoe lang medewerkers gemiddeld in dienst zijn, merk je direct dat medewerkers de binding met het bedrijf echt voelen. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt is dat uniek.” Ook op IT-gebied is het interessant. “Het is heel leuk om in zo’n sterk gemechaniseerd bedrijf in de IT te werken omdat je hele concrete resultaten van je programmatuur ziet. Zelfs bij zoiets abstracts als data science. Je werkt met de nieuwste technologieën op een hele volwassen IT-afdeling. Er werken namelijk veel experts op IT-gebied bij CB. Als je iets nieuws wilt proberen, is er altijd wel iemand die daar veel van weet en je kan helpen. Daarnaast bestaan er veel processen en routines waardoor je niet het gevoel hebt dat je steeds het wiel opnieuw moet uitvinden. Niet te vergeten dat eigen inbreng altijd erg gewaardeerd wordt!”


Ook werken bij CB? Onze recruiter Wessal Waffa (06-21941893) vertelt je er graag meer over. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

Meer verhalen van onze mensen