15 maart 2017

Is uw browser up-to-date en uw besturingssysteem ook?

Werkt u met CB Online? Dan attenderen wij u graag op een aantal IT-zaken die voor u belangrijk kunnen zijn. Het betreft de versie van de internetbrowser die u gebruikt en/of uw besturingssysteem. Van belang is dat deze voor 4 april 2017 voldoende up-to-date zijn, omdat CB maandagavond 3 april zijn IT-systemen vernieuwt.

Technische update van CB-systemen en de gevolgen voor u 

Om de IT-systemen en online applicaties veilig te houden en te voldoen aan de eisen van deze tijd is een update nodig van de software van CB Online. Deze update zal plaatsvinden op maandagavond 3 april. Dat betekent dat u vanaf dinsdag 4 april CB Online niet meer kunt benaderen met een verouderde internetbrowser. Heeft u nog een computer die draait op het verouderde besturingssysteem Windows XP, dan zult u deze ook moeten vernieuwen.

Vernieuw uw internetbrowser 

Werkt u met een verouderde internetbrowser, zorg dan voor 1 april voor een nieuwe versie De nieuwste versies van internetbrowsers Google Chrome, Firefox en Internet Explorer kunt u downloaden via onderstaande links.

Download Google Chrome

https://www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html

Download Firefox

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/

Download Internet Explorer

http://www.microsoft.com/nl-nl/download/internet-explorer-11-for-windows-7-details.aspx

Of download Microsoft Edge (uitsluitend voor Windows 10) https://www.microsoft.com/nl-nl/windows/microsoft-edge

Vervang Windows XP 

Werkt u met een computer met het besturingssysteem Windows XP, vervang dit besturingssysteem dan door  Windows 7 (of hoger). Ook Microsoft ondersteunt dit besturingssysteem al enige tijd niet meer, waardoor het niet meer veilig is. Vanaf 3 april kunt u CB Online niet meer bereiken via Windows XP. Het is mogelijk dat u voor de upgrade naar Windows 7 (of hoger) een nieuwe computer nodig heeft. Meer informatie over de risico's van het gebruik van Windows XP en wat u daar aan kunt doen vindt u op https://www.microsoft.com/neth...

Bovenstaande geldt voor alle versies van CB Online. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact op met Customer Service van CB via 0345 475888 of boekverkoper@cb.nl. Wij helpen u graag.