21 februari 2023

CB voornemens transport uit te besteden aan Tielbeke

CB en Tielbeke hebben het voornemen uitgesproken dat Tielbeke het transport van CB in Nederland overneemt, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark.

Met deze voorgenomen overname wil CB zijn vervoersdienstverlening toekomstbestendig organiseren, voor klanten en medewerkers. Tielbeke voegt met de overname een belangrijke schakel toe aan zijn fijnmazige distributienetwerk.

Continuïteit in dienstverlening geborgd

Door de samenwerking met Tielbeke kan CB het serviceniveau blijven bieden dat klanten gewend zijn. Linda van Zomeren, CEO van CB: “In onze kernmarkt, de boekensector, verandert het bestelgedrag: er wordt vaker besteld, maar in kleinere hoeveelheden. Daarnaast zien wij dat de milieuregels strenger worden. En dat vraagt aanvullende investeringen in ons wagenpark en specifieke oplossingen voor de binnensteden. Tielbeke is een professioneel bedrijf dat investeert in duurzaam vervoer. Het is een partij met een zeer goed, fijnmazig distributienetwerk dat uitstekend past bij onze markt.”

Adwin Verhoeks, CEO Tielbeke: “Met deze samenwerking zorgen we voor een goede oplossing voor het vervoer van boeken. Wij hopen de CB-chauffeurs te mogen verwelkomen en een belangrijke rol te geven in het centrum van ons distributienetwerk.”

Tielbeke werkt voor uiteenlopende markten en maakt deel uit van de DHB-groep. DHB-groep heeft een uitgebreid, fijnmazig distributienetwerk in de Benelux. Vanuit dit netwerk kunnen zij de vervoersdienstverlening voor CB’s klanten goed voortzetten.

Samenwerking ID Logistics voor kleinere zendingen

Leveringen met een kleinere omvang besteedt CB al jaren uit aan verschillende partners. Per 1 juli 2023 is ID Logistics een nieuwe partner. ID Logistics levert tijdschriften aan retailers, die ook boeken vanuit CB geleverd krijgen. De samenwerking met ID Logistics zorgt voor samenval en bundeling van deze goederenstromen.

Afstemming met de markt

De voorgenomen verandering en de keuze voor Tielbeke en ID Logistics is zorgvuldig afgestemd met de Stichting tot Beheer van de Aandelen van CB, de Koninklijke Boekverkopersbond en een afvaardiging van boekverkopers. CB blijft regie houden over de vervoersdiensten voor zijn klanten en daarmee ook het aanspreekpunt voor klanten.

Continuïteit in werk

21 februari zijn de betrokken medewerkers van CB geïnformeerd over de voorgenomen overname door Tielbeke. Linda van Zomeren, CEO van CB: “Voor onze collega’s willen wij een stabiele werkomgeving. Met Tielbeke kunnen we dit bieden. We begrijpen heel goed dat dit voor onze mensen een grote verandering is. Sommigen werken al tientallen jaren bij ons. We zijn ervan overtuigd dat Tielbeke, een familiebedrijf met een ‘distributiehart’ en onderdeel van een sterk netwerk in de Benelux, een goede ‘fit’ is voor onze planners en chauffeurs en dat we samen de vervoersdienstverlening voor onze klanten goed, duurzaam en betrouwbaar kunnen voortzetten. Op korte en op lange termijn.”

Geen verandering in België en voor webwinkels

De voorgenomen overname door Tielbeke en de samenwerking met ID Logistics betreft alleen de Nederlandse markt. In België blijft CB zelf het transport doen, in samenwerking met Belgische vervoerspartners.

Het afleveren van bestellingen rechtstreeks aan consumenten thuis in opdracht van webwinkels blijft CB organiseren met zijn huidige partners voor dit type vervoer.

1 oktober 2023 beoogde startdatum

CB en Tielbeke hechten er waarde aan de samenwerking zorgvuldig voor te bereiden. Met CB’s ondernemingsraad en vakbonden vindt afstemming plaats. De bedrijven hopen in mei 2023 bekend te maken dat de voorgenomen overname definitief is en in oktober 2023 in de nieuwe werkwijze te starten.

Over Tielbeke

Tielbeke is een fullservice logistiek dienstverlener uit Lemelerveld met ruim 60 jaar ervaring, meer dan 600 gekwalificeerde en gedreven medewerkers, ruim 200 wagens en een eigen warehouse van 25.000 m2. Zij bieden hoogwaardige diensten op het gebied van dedicated transport, distributie en warehousing. Vanuit Noordoost Nederland komen we overal in de Benelux. In het distributienetwerken DHB heeft Tielbeke de krachten gebundeld met sterke logistieke partners in heel de Benelux.

Over ID Logistics

ID Logistics Benelux is onderdeel van ID Logistics uit Frankijk. ID Logistics is een grote speler op het gebied van Contract Logistiek en beschikt hier over meer dan 600.000 m2 in de Benelux, daarnaast is ze een specialist op het gebied van Benelux Distributie. De transportpoot van ID Logistics beschikt over een fijnmazig pallet distributienetwerk met hubs in Willebroek België en Tilburg, Apeldoorn, Alkmaar, Veendam, Echt en Berkel & Rodenrijs in Nederland. Voor de distributie van kleinere zendingen (parcels) beschikt ID Logistics over een fijnmazig colli netwerk met 21 depots door heel Nederland.

Heeft u vragen over wat deze voorgenomen verandering exact voor u betekent? Neem dan gerust contact met ons op.