2 oktober 2018

Nieuwe functionaliteiten in CB Online Uitgeverij

Vanaf dinsdag 2 oktober vindt u een aantal nieuwe functionaliteiten in CB Online Uitgeverij. Om ruimte te maken voor deze nieuwe elementen, nemen we afscheid van een paar oude.

Nieuwe experimentele functies in het Lab

CB lanceert een omgeving in CB Online waarbinnen nieuwe, veelal experimentele, functionaliteiten kunnen worden uitgeprobeerd. Het “Lab” biedt u de mogelijkheid om in een vroeg stadium mee te denken met ontwikkeling van nieuwe tools en diensten. De eerste dienst die wordt aangeboden bestaat uit een instore-check voor e-books. Bekijk de werkelijke beschikbaarheid van uw e-books bij e-commerce sites en e-book platformen. De check kan gedaan worden per ISBN, voor een specifieke afnemer of voor alle titels en afnemers. Door middel van de roze feedback knop kunt u ervaringen en ideeën met ons delen.

Nieuwe functionaliteiten in CB Online Uitgeverij


Onderscheidingen toevoegen aan de metadata

Voortaan kunnen onderscheidingen worden toegevoegd aan de metadata van uw titels. Zo kunt u aan afnemers laten weten of een titel ooit een erkende literaire prijs heeft gewonnen. U vindt de nieuwe functie “Onderscheidingen” onder de functie “Literatuurprijs aanmeldingen" in het tabblad Metadata van een titel in het Assortiment.

ISBN prefix onderhouden in CB Online

Onderhoud uw ISBN prefixen via CB Online. Bekijk de status en het verbruik van de prefix en vraag, wanneer nodig, direct een nieuwe prefix aan.

Vanaf 9 oktober verdwijnt CB Online Uitgeverij Digitaal

CB Online Uitgeverij Digitaal verdwijnt op 9 oktober. Enige maanden geleden heeft CB een gloednieuwe versie van CB Online voor uitgevers beschikbaar gemaakt. Deze nieuwe applicatie zit bomvol aanvullende en nieuwe functionaliteiten. Op 9 oktober is het tijd om afscheid te nemen van de oude applicatie “Uitgeverij Digitaal”. 

ISBNs registreren in CB Online Uitgeverij (oud) gaat verdwijnen

Ter voorbereiding op enkele aanpassingen van de ISBN registratie per 1 januari 2019, zal het registreren van ISBNs in CB Online Uitgeverij (oud) in de loop van oktober worden verwijderd. ISBNs kunnen vanaf dat moment uitsluitend via de nieuwe CB Online Uitgeverij applicatie, Mijn ISBN en ONIX worden aangemeld.

Vragen? 

Dan kunt u altijd contact opnemen met uw accountmanager of customer service.