26 september 2018

CB levert uniek stripboek af voor Culemborg700

Woensdagmiddag 26 september namen Burgemeester Gerdo van Grootheest en kinderburgemeester Ruben van Doorn de eerste exemplaren van De Tijdkijkers in ontvangst. Dit unieke strip-doe-boek is ontwikkeld in het kader van de Kinderboekenweek en Culemborg700. Een mooi initiatief waar CB graag aan bijdraagt.

Op de Markt in Culemborg werd de vrachtwagen van CB onthaald door 3 klassen van de Beatrixschool. Na een korte speech van de Burgemeester en kinderburgemeester ontvingen ook zij allemaal een exemplaar. Komende week krijgen leerlingen van groep 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Culemborg een gratis exemplaar.

Over de Tijdkijkers

In acht stripverhalen komen personen en gebeurtenissen uit zeven eeuwen Culemborgse geschiedenis tot leven. De lezer gaat op een avontuur met vier kinderen die experimenteren met tijdreizen. Aan elk stripverhaal is een pagina gekoppeld met weetjes, spelletjes. Via een QR-code zijn filmpjes te zien over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Hierbij is ook gebruik gemaakt van materiaal dat is gemaakt voor de kinderstadswandeling ‘Verborgen Verleden’, zoals het prachtige stop-motionfilmpje van Roos Mattaar over de Nieuwstad en de grappige animatie van Max Philippi over de heilige Barbara.

Arie van Vliet (striptekenaar) en Lucienne Bartels (Cultuurcoördinator Brede School Culemborg en vakdocent erfgoed Elisabeth Weeshuis Museum) hebben samen het boek gemaakt. Vier leerlingen van het Tijdlab van de Brede School Culemborg hebben meegelezen en tips gegeven over het verhaal en het woordgebruik.