18 september 2017

CB behaalt ISO 27001- en NEN 7510-certificering voor informatiebeveiliging

Sinds september 2017 is CB ISO 27001- en NEN 7510-gecertificeerd. Hiermee voldoet CB aantoonbaar aan de internationale normen op het gebied van beheersing van informatiebeveiligingsrisico's.

CB beheert en verwerkt uiteenlopende soorten informatie van klanten: van orderstromen en financiële overzichten tot medische gegevens. Een goede beveiliging van die informatie is voor CB uitermate belangrijk en er is daarom in de afgelopen jaren verder geïnvesteerd in informatiebeveiliging. Onlangs heeft CB onlangs de volledige organisatie laten certificeren.

Informatie in goede handen

"Informatiebeveiliging is essentieel in alles wat we doen", zegt Ronald Janssen, directeur IT bij CB. "Voor onze klanten is het van belang dat hun informatie bij CB in goede handen is. Deze certificering bevestigt dat onze informatiebeveiliging goed op orde is."

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging, gericht op het inrichten van informatiebeveiliging gebaseerd op risicoprofielen. In deze standaard staat hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen.

Specifiek voor de zorg

NEN 7510 is een Nederlandse afgeleide hiervan en richt zich op informatiebeveiliging in de zorg (waaronder het verwerken van patiëntgegevens). Het ISO 27001-certificaat is afgegeven voor de gehele organisatie; het NEN 7510-certificaat is daar bovenop afgegeven voor de activiteiten van CB in de zorgmarkt (waaronder Hulpmiddelbezorgd.nl). De certificering is uitgevoerd door Dekra Certification.