31 maart 2017

175000 Gruffalo’s aangekomen in Culemborg

175000 De Gruffalo’s, in 5833 dozen, op 130 pallets voor 784 boekverkopers in Nederland en 32 in Belgie. Een mooie logistieke klus voor de actie Ik wil een prentenboek, een nieuw initiatief van de stichting Geef Mij Maar Een Boek. De actie draait rond De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler (Lemniscaat). Het boek is vanaf 7 april voor 2 euro te koop.

Uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek van Lemniscaat is initiatiefnemer van Geef mij maar een boek. Over De Gruffalo zegt hij: “De nadruk ligt op schenken. Bij de boekhandels zetten we spaarpotjes neer waarin mensen 2 euro kunnen stoppen om een boek cadeau te doen aan kinderen van wie de ouders dat niet kunnen betalen. Wij vinden dat een boek iets is wat je aan een ander geeft.”

Voorleescultuur

Een deel van de opbrengst gaat naar de VoorleesExpress, een initiatief van studenten die voorlezen in gezinnen die geen voorleescultuur hebben.

Foto: de vrachtwagen van Wilco Printing & Binding met achter het stuur directeur Robbert-Jan de Rooij die voor deze gelegenheid graag zelf samen met de Gruffalo de boeken kwam afleveren bij CB.