26 februari 2017

CB helpt uitgevers met sturen op distributiekosten

Om de distributiekosten bij CB inzichtelijker te maken is voor Depot en Integraal uitgevers de Rekentool ontwikkeld. Hiermee kunnen zij zien wat verschillende keuzes voor invloed hebben op de kosten van inslag, opslag, distributie en retourverwerking.

Door het invullen van o.a. de titelgegevens, verwachte kortingen, oplage, restvoorraad en uitslagpatronen, krijgt de uitgever een overzicht met een begroting van de distributiekosten bij CB. Deze verandert steeds mee wanneer er op één van de onderdelen gegevens worden aangepast.  Hierdoor is direct zichtbaar wat het effect daarvan is op de kosten. De berekende begroting kan achteraf worden gedownload als PDF.

De eerste geluiden zijn zeer positief.

“Bedankt voor de uitgebreide rekentool, dit kan ons helpen de kosten beter in kaart te brengen en te beheersen.”
(Annemieke van Heezik - Imagebooks)

“Ik ben er dus al een beetje mee aan het spelen en denk zeker dat ik het met enige regelmaat ga raadplegen, een mooie aanvulling dus!”
(Edo Dietvorst – AW Bruna)

“De tool spreekt behoorlijk voor zichzelf. Een mooie en praktische tool.”
(Ton van Poelgeest – Elmar)

Wanneer Depot en Integraal uitgevers inloggen in CB Online, zien zij de Rekentool-button. Met een druk op de knop, kunnen ze direct aan de slag!

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de Rekentool? Neem dan contact op met Customer Service of mail ons op rekentool@cb.nl