11 juni 2018

Nieuwe functionaliteit in CB Online Uitgeverij

Op dinsdag 12 juni lanceren wij een nieuwe functionaliteit in CB Online Uitgeverij. Onder het menu-item ‘Orderinvoer’ wordt een nieuw tabblad toegevoegd: ‘consignatie herbevoorrading’. Dit tabblad is een aanvulling op de consignatielevering met automatische afrekening.

Aanleiding

In 2013 zijn we met een groep boekverkopers, uitgeverijen en winkelautomatiseerder Titelive gestart met een pilot rondom het leveren in consignatie. Er bleek behoefte aan een manier om in consignatie geleverde exemplaren automatisch af te rekenen bij een verkoop in de winkel en deze eventueel eenvoudig te herbevoorraden. We kennen al langer de mogelijkheid om in consignatie te leveren met het opdrachttype LCONS, maar de afrekening diende nog handmatig beheerd en ingevoerd te worden met opdrachttype FCONS door de uitgever. Samen met winkelautomatiseerder Titelive zijn we tot een passende oplossing gekomen die de boekverkoper in staat stelt zelf FCONS opdrachten in te dienen bij een verkoop in de winkel.

Consignatieafspraak

De winkelautomatiseerder heeft een kenmerk nodig op het moment dat in consignatie geleverde exemplaren direct bij verkoop afgerekend dienen te worden. Dit kenmerk wordt automatisch meegeven indien de uitgever hiervoor een consignatieafspraak tussen de boekverkoper en hemzelf laat vastleggen door CB. Het kenmerk faciliteert dat via opdrachttype LCONS geleverde exemplaren automatisch door de winkelautomatisering als consignatievoorraad met automatische afrekening opgeboekt worden in de winkelvoorraad. Zodra er een exemplaar verkocht wordt, maakt het kassasysteem een FCONS order met een betalingstermijn van 6 dagen aan die naar CB wordt gestuurd.

Eenvoudig herbevoorraden

Als aanvulling op de ‘consignatieafspraak’ lanceren we nu ook een tabblad waarin voor alle ingediende FCONS orders van de boekverkoper nieuwe LCONS regels klaargezet worden indien er een geldige consignatieafspraak vastligt. Als uitgever kunt u zo heel eenvoudig, met één druk op de knop, de gefactureerde exemplaren opnieuw aan de boekverkoper leveren. 

Heeft u geen consignatieafspraken vastliggen? Dan blijft het tabblad ‘consignatie herbevoorrading’ leeg.

Raadpleeg voor een overzicht van het proces of neem contact op met uw accountmanager of accountgroep bij CB. Wij helpen u graag verder!