30 maart 2016

CB 145 jaar!

Op 30 maart 1871, 145 jaar geleden, werd het Bestelhuis van den Nederlandschen Boekhandel opgericht.

In het Bestelhuis werden boeken centraal opgeslagen, verwerkt en afgeleverd. Zo ontstond een unieke logistieke oplossing voor de gehele markt, die tot op de dag van vandaag voordeel voor alle partijen oplevert. Vanaf 1926 ging het bedrijf Centraal Boekhuis heten.

Culemborg

In 1973 verhuisde Centraal Boekhuis van Amsterdam naar Culemborg. Hier werd een sterke groei doorgemaakt, vooral sinds het moment dat uitgeverijen vanaf de jaren ’80 steeds vaker de gehele logistiek aan het Centraal Boekhuis uitbesteedden.

Innovaties

Met de komst van de computer wordt de verwerking van boeken nog eenvoudiger en sneller. En na de komst van internet waren we een van de eerste bedrijven in Nederland die een volledige dienstverlening rond internet fulfilment verzorgde. Bovendien zijn wij een voorloper op het gebied van digitale distributie en verzorgen wij diverse Print on demand toepassingen, gekoppeld aan het logistieke proces.

Nieuwe markten Healthcare en Fashion

De laatste jaren is ons werk buiten de boekenbranche geïntensiveerd. Nieuwe markten zijn essentieel voor een verdere groei van CB op langere termijn. We richten we ons nu ook, naast Media, op de markten van Healthcare en Fashion. Vanaf 2012 zijn wij onder de handelsnaam CB uw logistieke partner voor de toekomst!