20 juni 2016

Audax en CB bundelen krachten in warehousing en vervoer

Geïntegreerde-logistieke-diensten_MG_17

Beide logistiek dienstverleners leveren aan boek- en tijdschriftenverkopers. Deze goederenstromen worden nu gebundeld. Daarnaast zullen de winkels van Audax-dochter AKO rechtstreeks vanuit het warehouse van CB geleverd worden.

Jacques de Leeuw, CEO van Audax en Hans Willem Cortenraad, Algemeen directeur CB: ‘Deze samenwerking past naadloos bij onze strategie waarin we focussen op continue optimalisatie van logistieke stromen. Door gebruik te maken van elkaars logistieke infrastructuur komen er minder vervoerders bij dezelfde klant. Dit zorgt voor gemak voor onze klanten en minder belasting voor het milieu.’

In de praktijk betekent de samenwerking dat klanten van Audax en klanten van CB in de toekomst of door Audax of door CB geleverd kunnen worden. De partners kiezen, afhankelijk van routes en omvang van de levering, iedere dag voor de meest efficiënte aanpak.

Pick and pack activiteiten

Op termijn zullen daarnaast Nederlandstalige boeken voor Audax-dochter AKO door CB in Culemborg gepickt en gepackt worden op winkelniveau. Nu levert CB deze goederen nog in bulk aan Audax. De levertijd van Nederlandstalige boeken aan de winkels van AKO wordt hiermee korter.

Van start met pilot

De samenwerking start met een pilot van circa twee weken. Vanaf 23 juni 2016 worden klanten van Audax en CB in de regio’s Amsterdam, Noord- en Zuid-Limburg beleverd door of CB of Audax.

Audax en CB bundelen krachten in warehousing en vervoer