22 december 2021

CB voorziet gevel magazijn van zonnepanelen

Gisteren werden de eerste van de 476 zonnepanelen bevestigd aan de gevel van het nieuwste magazijn van CB in Culemborg. Dit wordt een van de grootste zonnegevels van Nederland.

Eerder plaatste de logistiek dienstverlener al 1220 zonnepanelen op het dak van ditzelfde magazijn. Samen goed voor circa 3400 m2 aan panelen.

222 ton CO2-reductie

De zonnepanelen leveren gezamenlijk 468.000 kWh per jaar op, dit is ongeveer gelijk aan het stroomverbruik van 134 huishoudens per jaar. Met de installatie wordt 222 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden.

De inzet van zonnepanelen past in CB’s duurzaamheidbeleid. Zo kiest CB ook voor hergebruik van verpakkingsmateriaal en duurzame oplossingen voor transport.

De zonnepanelen worden bevestigd aan het bakkenmagazijn van CB. In april opende Koning Willem Alexander dit nieuwe magazijn. Een high tech volautomatisch magazijn waarin met behulp van shuttles goederen op voorraad worden gelegd en worden gepickt uit zo’n 50.000 verschillende bakken. Hiermee speelt CB in op groei en de vraag naar meer orders en de kleinere omvang per order.

CB voorziet gevel magazijn van zonnepanelen