28 september 2020

Nieuw contract voor Amsterdam University Press en CB

Begin van deze maand tekenden uitgeverij Amsterdam University Press en logistiek dienstverlener CB een vernieuwde overeenkomst. Daarin legden beide partijen vast dat vanaf 1 september CB de integrale logistiek blijft verzorgen voor Amsterdam University Press. Jan-Peter Wissink, eigenaar van Amsterdam University Press, nam begin dit jaar Walburg Pers over. Het fonds van Walburg Pers is vanaf 1 september geïntegreerd binnen het logistiek proces van Amsterdam University Press. Een goed moment voor een nieuw contract.

Amsterdam University Press richt zich op wetenschappelijke uitgaven en studieboeken. Het fonds van Walburg Pers bestaat uit non-fictie titels voor een breed publiek. CB verzorgt de volledige logistiek, waaronder de distributie van fysieke boeken en e-books naar boekverkopers en hun klanten en de complete logistiek achter de webshop. Daarnaast kan AUP/Walburg Pers rekenen op CB voor het volledige facturatieproces en de verzending van beoordelingsexemplaren en gebruiksexemplaren aan docenten. Bovendien print CB ‘on demand’ (bij bestelling) verschillende titels van de uitgever.

Jan-Peter Wissink van Amsterdam University Press: ‘We werken al vele jaren naar tevredenheid samen met CB. Ook nu we uitbreiden is het fijn te kunnen rekenen op een partij die weet wat er komt kijken bij de logistiek van onze uitgaven, bijvoorbeeld in piekperiodes en distributie naar universiteiten, docenten en studenten.’

Mathijs Suidman van CB: ‘Ook nu Amsterdam University Press en Walburg Pers verder groeien, helpen wij hen graag succesvol te zijn. De ondertekening van ons nieuwe contract is een mooie bevestiging van ons partnership.’

Over Amsterdam University Press en Walburg Pers Amsterdam

University Press is een uitgeverij gespecialiseerd in academische uitgaven en studieboeken in het Engels en Nederlands voor wetenschappers en studenten wereldwijd en verbindt auteurs met de lezer via een internationaal netwerk van distributeurs en partners. Walburg Pers geeft Nederlandse non-fictie uit voor algemeen geïnteresseerde lezers, met name op het gebied van geschiedenis.

Fotobijschrift: Jan-Peter Wissink van Amsterdam University Press (links) en Mathijs Suidman van CB ondertekenen het nieuwe contract.