19 december 2022

Gefeliciteerd! 5000e KinderzwerfboekStation

Vandaag, 19 december opende minister Dennis Wiersma het 5000e KinderzwerfboekStation bij OBS De Klimroos in Utrecht.

Op 26 mei 2010 gaf Prinses Laurentien het startsein voor Kinderzwerfboek en gingen de eerste kinderboeken zwerven door Nederland. Nu ruim 12,5 jaar later zwerven meer dan 2.500.000 boeken door Nederland, zijn ruim 5100 vrijwilligers actief voor Kinderzwerfboek en zijn er nu 5000 Stations!

Een ongelooflijke mijlpaal waar wij Kinderzwerfboek van harte mee feliciteren! Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt het belangrijk dat alle kinderen leuke boeken moeten kunnen lezen. Onderzoek toont immers aan hoe belangrijk dat is voor hun ontwikkeling. Niet alle kinderen hebben echter toegang tot voldoende leuke boeken. Daarom investeert Kinderhulp al jaren in haar programma Kinderzwerfboek.

Voedselbanken en Voorleesexpress

Pascale van Amelsfoort, manager Kinderzwerfboek: “Kinderzwerfboek krijgt vele mooie kinderboeken van uitgeverijen via CB. Hier zijn wij erg dankbaar voor. Met deze boeken maken we samen het verschil voor de kinderen die thuis geen boeken hebben. Deze boeken krijgen een zwerfsticker en verspreiden we via onze KinderzwerfboekStations in aandachtswijken en via maatschappelijke organisaties waaronder Voedselbanken, de Voorleesexpress en Humanitas.”

Bijdrage CB

CB draagt het werk van Kinderzwerfboek een warm hart toe en is al jaren verbonden aan Kinderzwerfboek. We verzamelen de boeken die uitgeverijen doneren, pakken deze in en vervoeren ze naar het distributiepunt van Kinderzwerfboek.

Meer informatie over Kinderzwerfboek? Kijk op de website van Kinderzwerfboek.