3 oktober 2017

CB breidt samenwerking met City Hub voor groen stadstransport uit naar Randstad

Vanaf vandaag kunnen CB’s klanten in Den Haag beleverd worden door City Hub. City Hub is specialist in stadsdistributie vanuit een magazijn aan de rand van de stad en richt zich vooral op bevoorrading van ondernemers in de binnenstad. City Hub kiest voor duurzame oplossingen met elektrisch vervoer. CB werkt al samen met City Hub in Roermond en straks ook in Amsterdam.

CB zal iedere dag in de vroege ochtend leveren bij City Hub aan de rand van de stad. City Hub op zijn beurt zorgt vervolgens voor de laatste kilometers. Leveringen worden zo veel mogelijk gebundeld en in het stadscentrum verzorgd door e-cars met aanhanger.

Flexibel vervoersnetwerk

Cees Pronk, directeur Operations van CB: ‘Wij werken steeds meer met vervoerspartners. Door de samenwerking met City Hub breiden we ons netwerk aan vervoerspartners weer verder uit. Een goed netwerk maakt ons flexibel en zorgt ervoor dat we precies dát vervoer inzetten dat op dat moment in die regio nodig is. Met de uitbreiding van ons partnernetwerk met City Hub in Den Haag kunnen we nog efficiënter en duurzamer’

Leveringen bundelen

Yourick Fokker, directeur Logistics van City Hub: ‘De samenwerking met CB past uitstekend in onze operatie. We zijn een white label organisatie. Dat betekent dat we leveringen van meerdere aanbieders bundelen. Zo zorgen we dat er minder verkeer de stad in hoeft. Dat is uiteindelijk waar het om gaat: samenwerken aan een leefbare stad. Wij gebruiken uitsluitend elektrisch vervoer.’

Over City Hub

City Hub is een groeiend bedrijf dat bouwt aan een netwerk van hub’s aan de rand van grote steden in de Benelux. Bij City Hub kunnen bedrijven hun magazijn outsourcen en goederen in dagelijkse porties in de stad laten bezorgen met elektrisch vervoer. Na na de succesvolle start in Roermond heeft City Hub in 2017 haar tweede warehouse geopend in Amsterdam Zuid plus overslagpunten in Amsterdam West en Den Haag. Het derde warehouse gaat eind 2018 open in Utrecht.