18 maart 2019

CB en Parcls werken samen in CO2-neutrale bezorging Amsterdam

Vanaf 21 maart bezorgt CB in samenwerking met Parcls een deel van de boeken in Amsterdam CO2-neutraal. CB levert bij een van de pakketpunten van Parcls boeken aan, die van daaruit met E-bikes bezorgd worden.

CB bezorgt per jaar miljoenen goederen, voornamelijk in Nederland en België. Het bedrijf probeert zijn eco-footprint steeds verder te verkleinen, de samenwerking met Parcls is hier een onderdeel van.

Groene oplossing

Parcls biedt met pakketpunten en gebundelde bezorging op de fiets een groene oplossing voor de last mile (het laatste deel van een transport). ‘De samenwerking met CB is ideaal,’ zegt Jori Spitz van Parcls. ‘Boeken lenen zich uitstekend om met onze fietsen te vervoeren. En op deze manier zijn we weer een belangrijke stap verder bij onze missie om de last mile in de stad groener te maken en het aantal busjes terug te dringen.’

Arjan de Jong, manager vervoer van CB: ‘We hebben de ambitie om in 2020 30% CO2 en 70% fijnstof te reduceren. Zeker in de binnensteden is dit belangrijk. De samenwerking met Parcls helpt hierbij. Bovendien zorgen we er samen voor dat pakketten nog eerder op de dag geleverd worden, dat waarderen onze klanten zeer.’

Uitbreiden pakketpunten

Parcls en CB gaan eerst een jaar proefdraaien. Bij succes wordt de proef verlengd en uitgebreid. Parcls heeft nu drie vestigingen in Amsterdam. Vanaf 21 maart kunnen klanten in de omgeving van deze pakketpunten hun boeken per fiets door Parcls geleverd krijgen. Spitz: ‘Wij willen dit jaar uitbreiden met meer pakketpunten, als die er zijn, kunnen we ook in die omgeving boeken CO2-neutraal bezorgen.’

De bezorging per fiets is vooral geschikt voor kleinere leveringen. Dit betreft in de meeste gevallen leveringen aan verenigingen, bedrijven, stichtingen of auteurs. Het gaat in eerste instantie om gemiddeld 15 leveringen per dag.

Om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren investeert CB onder andere in gebruik van schonere brandstoffen, samenwerking met duurzame transporteurs en bundeling van goederenstromen zodat het aantal kilometers flink wordt gereduceerd.

Over Parcls

Parcls is dé duurzame pakketservice van Amsterdam. Met pick-up points en gebundelde bezorging op de fiets wil Parcls de bezorging van online bestellingen makkelijker en duurzamer te maken. Busjes hoeven minder vaak de wijk in en dat voorkomt uitstoot en ergernissen. Steeds meer particulieren en bedrijven weten Parcls te vinden en zo zorgen we samen voor schonere en fijnere buurten.