8 januari 2024

Caroline Reeders nieuwe commercieel directeur CB

Met veel plezier verwelkomt CB Caroline Reeders als nieuwe commercieel directeur. Caroline volgt Mathijs Suidman op.

Linda van Zomeren, CEO CB: “Wij zijn blij met de komst van Caroline. Zij heeft jarenlange ervaring in zowel boekhandel als uitgeverij. Daarmee kent zij onze markt door en door en is zij voor onze klanten en eigenaren geen onbekende. Als oud-directeur van Van Ditmar heeft zij bovendien veel ervaring met het buitenlandse boek, dat aan belang toeneemt in het Nederlandse en Vlaamse boekenvak en dus bij CB.”

Caroline werkte eerder onder meer voor Uitgeverij Atlas Contact, Athenaeum Boekhandel, Van Ditmar boekimport en PCM. Zij start 1 maart 2024 bij CB.

Nieuwe stap Mathijs Suidman

De komst van Caroline Reeders geeft Mathijs de kans om, na een periode van overdracht, meer tijd vrij te maken voor zijn privéleven en zich te richten op projecten en opdrachten die passen bij deze nieuwe balans. Hij heeft de keuze gemaakt om vanaf april Van der Velde boeken te ondersteunen.

Mathijs: “Ik kijk met heel veel plezier terug op bijna 14 jaar CB. Een uitdagende en dynamische tijd met veel (markt)verandering voor onze klanten en voor CB. Ik ga de klanten, collega's en dynamiek ongetwijfeld missen, maar ik kijk ook erg uit naar een andere rol in het boekenvak. In het bijzonder naar de mooie winkels en de collega’s van Van der Velde."

Linda: “Beschrijven wat Mathijs heeft gedaan voor CB en onze klanten is een boek op zich. Hij heeft zo veel waarde toegevoegd: van de ontwikkeling van print on demand en e-bookdistributie tot onze groei in school- en studieboeken en het internationale boek. Altijd in nauwe samenwerking met onze klanten en collega’s. Wij zijn blij dat wij met hem blijven samenwerken, maar dan als een van onze klanten. Vanzelfsprekend zullen we nog uitgebreid stilstaan bij zijn vertrek.”

Caroline Reeders nieuwe commercieel directeur CB

Caroline Reeders start op 1 maart bij CB als Commercieel directeur.

Caroline Reeders nieuwe commercieel directeur CB

Commercieel directeur Mathijs Suidman vertrekt na 14 jaar bij CB.