3 juni 2020

CB en Printforce breiden printerpark uit met de Canon ProStream 1000

CB en Printforce breiden hun printerpark van hun Nederlandse vestigingen uit met de Canon ProStream 1000. Met deze hoogwaardige printer kunnen wij onze productiecapaciteit uitbreiden en klanten een nog betere printkwaliteit bieden.

De Canon ProStream 1000 is een geavanceerde productieprinter die perfect aansluit bij de groeiende vraag van klanten naar een hogere kwaliteit en een bredere keuze voor duurzame, hoogvolume printproducties. Dit geeft CB en Printfoce een totaaloplossing voor het printen van hoogwaardig drukwerk met zeer korte levertijden en stelt ons in staat verder te groeien door nog meer orders snel en efficiënt af te leveren.

De ProStream biedt ongekende printkwaliteit en we nodigen onze klanten dan ook graag uit hier nader kennis mee te maken. Neem hiervoor contact met Hubert de Koning via h.de.koning@cb.nl.

Uit het persbericht van Canon:

Printforce heeft de afgelopen jaren een sterke groei laten zien en is momenteel een van de grootste digitale drukkerijen in Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in het voorraadvrij en on-demand drukken van boeken en is in staat om kleine en grote oplagen snel en wereldwijd te leveren, in zwart-wit en full colour, met harde of zachte kaft, en een oplage van 1 tot 1.000 exemplaren. De digitale boekhandel garandeert een maximale efficiëntie in voorraadbeheer, logistiek en productiekosten. Printforce heeft productiefaciliteiten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

De ProStream 1000 wordt toegevoegd aan het bestaande printerpark dat al bestaat uit onder andere de VarioPrint i-serie en ColorStream-serie van Canon. "Printforce en Canon hebben al vele jaren een uitstekende relatie. Zo heeft Canon diverse hoogvolume inkjetoplossingen voor ons geïnstalleerd, zoals de VarioPrint i-serie en de ColorStream. We dagen elkaar voortdurend uit om de allerbeste prestaties uit deze productieprinters te halen. Printforce wil vooroplopen in innovatie, ook met betrekking tot de uitbreiding van het eigen dienstenpakket. De introductie van nieuwe technologie zoals de ProStream 1000 past daar perfect bij", legt Rombout Eikelenboom, Managing Partner bij Printforce, uit.

"De markt van de digitale boekproductie is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Print-on-demand heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Canon wil haar klanten zo goed mogelijk van dienst zijn door printoplossingen te ontwikkelen die deze service ondersteunen. We zijn er trots op dat een grote speler als Printforce zijn krachten weer bundelt en zijn productiecapaciteit uitbreidt met de installatie van een Canon ProStream 1000", legt Frank Huigen, Director Production Printing Products Benelux bij Canon Benelux, uit.

Op de foto van links naar rechts: Rombout Eikelenboom (Managing Partner, Printforce), Thom Ringsma (Managing Partner, Printforce), Frank Huigen (Director Production Printing Products, Canon), Alex in 't Zandt (Senior Accountmanager, Canon) en Maarten Plug (Sales Manager, Canon).

Printfoce en CB

CB en Printforce zijn in 2010 gestart met hun samenwerking in de joint venture: Joint Book Services, de eerste printstraat binnen CB met focus op single copy. Dat bedrijf is uitgegroeid tot een succesvolle producent van boeken. In 2017 besloten CB en Printforce nog nauwer samen te werken en zo de groeiende vraag naar efficiënte productie en logistiek te beantwoorden. CB is nu mede-eigenaar (50%) van Printforce en Printforce is verhuisd naar Culemborg. Zo zijn boekproductie en logistiek volledig op elkaar aangesloten.