8 juli 2020

500.000ste Print on demand boek dit jaar

Deze week werd het 500.000ste boek dit jaar geprint via bestelling bij CB. Het boek maakt onderdeel uit van een printorder van 150 exemplaren van De Exenkring van Paul Jacobs uitgegeven bij VBK Houtekiet.

“Dat we begin juli al op dit aantal zitten, betekent een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar.” zegt Hubert de Koning van CB. De aantallen bij Short Print Runs (order met een oplage tot 1.500 stuks) zijn meer dan verdubbeld (index van 138%). De zogenaamde single copies (bestellingen per stuk) groeiden met 14%.

Hubert: “We hebben gezorgd voor meer bestelgemak en aantrekkelijkere tarieven. Daarnaast zien we dat uitgevers terecht kritisch kijken naar investeringen in voorraad en toch altijd leverbaar willen zijn. Print on demand is dan een flexibele en economische oplossing.“

CB verzorgt de printorders samen met Printforce. Printforce biedt state of the art printoplossingen. Met een uiteenlopend assortiment van papiersoorten, bindwijzen en omslagen en de beste printtechnologie ondersteunen CB en Printforce steeds meer uitgeverijen.