Gun de CB-doos een second date

Boekverkopers kennen 'm als geen ander: de bruine CB-doos. Iedere dag leveren wij boeken aan zo'n 1500 boekverkopers in de winkelstraten van Nederland en België. Wist u dat CB in 2020 zo'n 400.000 kilo aan CB-dozen heeft ingekocht? Op dit moment wordt één CB-doos ongeveer 1,5 keer gebruikt. In 2020 leverde dat een besparing op van 140.000 kilo karton.

Help mee en zorg dat wij de CB-doos nog een keer kunnen gebruiken. U kunt lege CB-dozen meegeven aan de chauffeur die bij u komt leveren.

Zo gunt u een doos een second date

  • Verzamel de onbeschadigde CB-dozen en klap ze in (beschadigde dozen kunnen bij het oud papier).
  • U kunt de dozen eventueel bundelen met touw. Wilt u tape gebruiken zorg dan dat de bovenste en de onderste doos beschadigde exemplaren zijn.
  • Geef de dozen mee aan de chauffeur, zowel de chauffeur van CB als FOOX neemt lege dozen mee (in België kunt alleen dozen meegeven aan de CB-chauffeur)

Bij CB maken we de dozen schoon en zorgen we ervoor dat etiketten of plakbandresten van de doos af gaan. We werken hiervoor samen met een team van Werkzaak Rivierenland. Vervolgens gaan de dozen weer bij ons in het proces; op naar een volgende date met een boekverkoper.

Vanaf juni kunt u CB-dozen met een nieuw uiterlijk vinden tussen uw bestelling. Deze nieuwe dozen vragen letterlijk om een second date. We hopen ze allemaal weer terug te zien in Culemborg! Zodat we onze dozen vaker dan gemiddeld 1,5 keer kunnen gebruiken. Zo werken we samen aan duurzaamheid.

Duurzame doos met FSC-keurmerk

CB kiest voor een kartonnen doos met het FSC-keurmerk. Dit betekent dat het karton afkomstig uit een FSC-bos. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud van bos en voor verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer houdt in dat er op een ecologische, sociale en economische wijze rekening wordt gehouden met het bos.