Draai uw toestel om deze website te bekijken

0apotheken
0zendingen naar
cliënten en apotheken

CB in 2019

Dat 2020 zo zou verschillen van 2019 had niemand kunnen bedenken.
Toch kijken wij bij de publicatie van onze jaarcijfers 2019 graag
met u terug naar vorig jaar. Scroll voor een rit langs
de highlights of bekijk direct ons jaarverslag.

94,9 mln omzet

Bedrijfsresultaat
van 9,8 mln.

791FTE

Verhuizing Printforce
naar Culemborg compleet

Na 10 maanden hard werken is de verhuizing een feit. In Culemborg staat nu een nieuw machinepark van 7000 m2. Klanten bestelden 481.501 exemplaren in 2018 en 782.474 in 2019.

4.269.261B2B pakketten afgeleverd

Hulpmiddelbezorgd.nl groeit door

240 apotheken zijn inmiddels aangesloten bij Hulpmiddelbezorgd.nl en het aantal groeit. In totaal verzorgden wij 421.781 zendingen met medische hulpmiddelen naar onze cliënten en apotheken.

Groei in de educatieve sector

“Noordhoff heeft sinds 2019 alle logistiek uitbesteed aan CB. Het normaal zware proces van een verhuizing verliep door de fantastische samenwerking gesmeerd. Voor onze boeken is het alsof ze nooit ergens anders hebben gewoond.” Marco Wilbers - Noordhoff

CB biedt een logistiek totaalpakket voor uitgevers, webwinkels en boekwinkels die leveren aan basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo, universitair en internationaal. Het aantal klanten in de educatieve sector groeit.

7.841.713
E-commerce zendingen

(+11,5% t.o.v. 2018)

Next steps in CO2- en fijnstof reductie

In 2019 ontvingen wij een Lean & Green star voor CO2 reductie en verwelkomden wij 5 nieuwe LNG vrachtwagens. Ook leverde wij de eerste bestelling af met onze eigen bakfiets in Culemborg en begon onze samenwerking met Parcls voor CO2 neutrale levering per bakfiets in Amsterdam. Lees meer op www.cb.nl/green.

Introductie Thema in het
Nederlandse boekenvak

Met Thema-codes kunnen boektitels heel specifiek ingedeeld worden: op (meerdere) verschillende categorieën of bijvoorbeeld op tijdsperiode of locatie. Zo kunnen consumenten makkelijker en sneller titels vinden over een specifiek onderwerp of binnen een bepaalde categorie. Wij hebben onze systemen zo ingericht, dat onze klanten gemakkelijk thema-codes kunnen toewijzen.

Nieuw Ambient magazijn

Om onze health & care klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij een nieuwe ambient ruimte ingericht. In deze ruimte is het altijd tussen de 15 en 25 graden en dat is van belang voor veel van de health & care producten die wij opslaan.

Luisterhuis en CB gaan samen

Luisterhuis distribueert audioboeken en CB e-books en fysieke boeken. Door Luisterhuis te integreren kunnen klanten al hun boeken straks via één platform beheren en verspreiden. Dit betekent tijdwinst en gemak voor uitgevers en retailers.

Eerste paal van ons
nieuwe magazijn

CB breidt uit met een zogenaamd bakkenmagazijn om zo aan te sluiten bij ontwikkelingen in de markt. Het volledig gemechaniseerde magazijn wordt 30 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang. In november sloegen wij de eerste paal.

366 nieuwe klanten, waaronder

Meer weten?

Lees het persbericht over de
jaarcijfers of bekijk ons jaarverslag.

swipe omhoog