“We gaan het steeds meer samen doen”
Martijn - Informatieanalist
Home Werken bij CB Medewerkers overzicht Martijn

Tot 2011 werkte Martijn als projectmedewerker op de afdeling logistiek bij CB. Tijdens de doorvoering van een nieuw digitaal transportmanagement systeem kwam hij in nauw contact met zijn IT-collega’s. En dat smaakte naar meer. In 2011 werd hij informatieanalist op de IT-afdeling. “Ik heb ontzettend veel van collega’s mogen leren tijdens deze overstap.”

Van logistiek naar IT

Het is 2006 wanneer Martijn aan de slag gaat bij CB. “Ik ben in dienst gekomen als projectmedewerker logistiek. Door mijn werkzaamheden had ik veel contact met de IT-afdeling, waar ik van dichtbij zag hoe het op IT-gebied werkte binnen CB. Dat sprak mij zo aan dat ik op de functie van informatieanalist solliciteerde. Met succes.”

De overstap bleek een leuke, maar soms ook lastige uitdaging. “In het begin was het moeilijker dan ik dacht. Ik bekeek vraagstukken nu vanuit een heel ander perspectief. Ik heb hier veel van geleerd, vooral van mijn collega’s.”

Digitale trends

Als informatieanalist is Martijn nauw betrokken bij actuele digitale ontwikkelingen. Zo begeleidde hij de technische implementatie van e-books en audioboeken in de IT-systemen van CB. “De afgelopen jaren zijn we echt volwassen geworden als het om digitale trends gaat. Ik ben continu bezig om onze dienstverlening op dit vlak naar uitgevers toe verder te verbeteren en te structureren.”

Focus op samenwerking

Waarom Martijn na zoveel jaar nog steeds met plezier bij CB werkt? “Ik ben niet iemand die erg individualistisch is. Ik vind het ontzettend leuk om met mensen samen te werken. De afgelopen jaren is CB zich nog meer gaan richting op die samenwerking, waar ik me echt in thuis voel. We gaan het steeds meer samen doen. Daar haal ik heel veel plezier uit.”

Digitale transformatie

De toekomst biedt nog veel meer uitdagingen voor Martijn. “We staan echt op een punt van verandering. Al onze IT-systemen gaan overgezet worden naar de Cloud. Dit wordt een uitdagend en leuk proces waar ik veel van wil leren. Ik draag heel graag mijn steentje bij aan deze transformatie.”

Meer verhalen van onze mensen