18 november 2021

The Learning Network besteedt e-commercelogistiek uit aan CB

In 2022 wordt CB verantwoordelijk voor de levering van een deel van de online bestellingen aan klanten van The Learning Network (TLN).

CB’s dienstverlening start met de boeken en studiematerialen voor MBO-studenten. In de zomer komen daar de producten voor HBO en WO bij.

CB zorgt voor de opslag, samenstelling en distributie van pakketten voor studenten. Naast boeken en werkboeken bevatten deze pakketten studiebenodigdheden als gereedschap, schrijfgerei en schriften. Het aantal producten dat jaarlijks wordt gedistribueerd betreft zo’n 3,5 miljoen exemplaren.

Natascha van Nieuwenburg, CEO TLN: “CB heeft bewezen ervaring in e-commercelogistiek, de distributie van het educatieve boek en kent als geen ander de seizoenspieken en de eisen van de markt. Met het centraliseren van de steeds groeiende en meer gevarieerde voorraad, de toegepaste automatisering en schaalbare mogelijkheden, kunnen wij samen met CB ervoor zorgen dat de processen en goederenstroom optimaal blijven.”

Mathijs Suidman, Directeur Media CB: “Met de komst van TLN groeit onze dienstverlening voor de onderwijsmarkt en kunnen wij nog meer educatieve afnemers en uitgevers via onze logistieke diensten duurzaam en efficiënt verbinden. Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat wij gekregen hebben en zien uit naar een mooie samenwerking.”

CB is specialist in distributie van educatieve boeken en werkt onder meer voor Noordhoff, ThiemeMeulenhoff en vele andere educatieve uitgeverijen en boekverkopers.

Over TLN

The Learning Network (TLN) is de grootste onafhankelijke educatieve dienstverlener van Nederland. TLN biedt educatieve diensten, boeken en digitaal lesmateriaal aan leerlingen, studenten en docenten van het voortgezet, beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. TLN gelooft in maatwerk voor iedereen die wil onderwijzen of leren. Daarom faciliteren de merken het complete aanbod aan kwalitatieve en betaalbare leermiddelen. Als kennisdrager met ruim tachtig jaar ervaring biedt TLN het onderwijs dé oplossing in de afstemming tussen vraag en aanbod.

Meer informatie over onze dienstverlening rondom het educatieve boek vindt u hier.