12 november 2020

Logistieke tips voor de laatste maanden van het jaar

Heeft u een boekwinkel in Nederland? Lees dan hier onze tips voor bestellen in de feestdagenperiode.

November en december zijn voor u en voor ons altijd drukke maanden. Wij weten hoe belangrijk de feestdagen voor uw winkel zijn. Natuurlijk zetten ook wij ons extra in. Zo werken er meer mensen bij CB, ook ’s nachts, en zetten wij extra vervoer in. Wij doen er alles aan uw bestellingen op tijd te bezorgen, al kunnen wij dit op heel drukke dagen niet altijd garanderen. U kunt ons een handje helpen. Met onderstaande tips zijn we samen zo goed mogelijk voorbereid op de feestdagendrukte.

Tip 1: Wees voorbereid en bestel op tijd

Als wij in de feestdagenperiode alle orders op het laatste moment krijgen, is het volume zo groot dat, dat moeilijk in 1 nacht is weg te werken. Wees de drukte voor en bestel op tijd.

Tip 2: Spaar uw bestellingen niet op

Spaar uw (24-uurs)bestellingen niet op tot het einde van de dag. 24-uursorders die u voor 21:00 uur bij ons plaatst, ontvangt u de volgende dag. 24-uurorders die u na 21:00 uur en voor 23:00 uur plaatst, leveren wij meestal ook de volgende dag, maar dit kunnen wij niet altijd garanderen. Zet uw orders zo vroeg mogelijk op de dag aan ons door.

Tip 3: Neem een extra leverdag op zaterdag

PostNL heeft op de zaterdagen in december vaak moeite om op tijd te leveren. Wij raden u daarom aan om een extra leverdag op zaterdag 5, 12 of 19 december aan te vragen, zodat CB u die dag levert met eigen vervoer. De kosten per leverdag zijn € 122,00, afhankelijk van de mogelijkheden in ons netwerk. U kunt een extra leverdag nog aanvragen tot 20 november via cb.nl/extra-levering.

Tip 4: Maandagen zijn druk, bestel op een andere dag

Natuurlijk kunt u iedere dag uw bestellingen aan ons doorgeven. Maar de maandagen zijn bij ons altijd erg druk. Bestel niet op maandag wat u ook op een andere dag kunt bestellen. Toch bestellen op maandag? Hoe eerder op de dag hoe beter.

Handig om te weten

Retourzendingen aanvragen via cbvervoer.nl

Retourzendingen meldt u vanaf oktober aan via cbvervoer.nl, u hoeft dus geen e-mail meer te sturen. Op de eerstvolgende bezorgdag halen wij of een van onze vervoerspartners uw boeken op. Meer informatie over het verzendklaar maken van retouren? Kijk op onze supportsite.

Retouren die wij voor 9 december ontvangen, verwerken wij nog in 2020.

Up-to-date corona-informatie

Wat corona nog voor ons in petto heeft, is ongewis. Wij nemen alle maatregelen die noodzakelijk zijn. Toch kan corona ook invloed hebben op onze dienstverlening. Op cb.nl/overcorona vindt u altijd de laatste informatie.

Wij wensen u heel succesvolle weken toe. Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op via boekverkoper@cb.nl of +31 345 47 58 88.