31 augustus 2017

Zien we u op de Frankfurter Buchmesse?

Net als vorige jaren is de CB-stand (5.0 D72) op de Buchmesse de plek voor al uw ontmoetingen. U bent van harte welkom om afspraken met uw relaties te plannen op onze stand. Goede koffie verzekerd!

Zeker zijn van een plekje? Boek uw tafel via www.cb-buchmesse.nl. Let’s get together!

Boekenvak updates!

Ook dit jaar kunt u bij ons terecht voor presentaties over markt- en productontwikkeling in het boekenvak. CB, Printforce en Sweek zorgen voor 20-minuten-updates met aansluitend tijd voor vragen. Meld nu aan! Nieuw is dat de presentaties plaatsvinden op onze eigen stand.

Programma woensdag 11 oktober

(zie onderaan de pagina voor toelichting programmaonderdelen)
15:00 – 15:30 Trends en ontwikkelingen rondom het fysieke boek – Mathijs Suidman CB
15.30 – 16.00 Digitale ontwikkelingen in het boekenvak – Susan Breeuwsma CB
16:00 – 16:30 Digitaal printen? Vernieuwing en toekomstperspectief – Hubert de Koning Printforce
17:00: Boekenvakborrel op de CB-stand

U kunt nu inschrijven voor de updates via ons aanmeldformulier.

Programma donderdag 12 oktober

(zie onderaan de pagina voor toelichting programmaonderdelen)
11:00 – 11:30 Schrijfwedstrijden organiseren met Sweek: talent ontdekken via social en mobile
11:30 - 12:00 De digitale bibliotheek - door Koninklijke Bibliotheek

U kunt nu inschrijven voor de updates via ons aanmeldformulier.

GAU/CB-borrel woensdag 11 oktober

En we zien u toch ook bij de good old GAU/CB-borrel voor het boekenvak? Woensdag 11 oktober om 17:00 u op de CB-stand (5.0 D72). Graag tot dan!

Toelichting boekenvak updates

Digitaal printen? Vernieuwing en toekomstperspectief
Hoe ontwikkelt Print on demand zich? En wat gloort er aan de horizon? Hubert de Koning van Printforce neemt u mee in de ontwikkelingen op het gebied van single copy en Short print run. Hij vertelt ook meer over de nauwe samenwerking met CB en hoe we de ambitie tot nog snellere beschikbaarheid boeken voor boekhandel en consument willen waarmaken.

Trends en ontwikkelingen rondom het fysieke boek
Robbert Schuurmans van CB praat u bij over de laatste ontwikkelingen in de distributie van het fysieke boek. In de presentatie staat hij stil bij afzetontwikkeling over verschillende kanalen, bestsellers op de totale afzet en inzichten in afzet en marktwaarde per prijsrange en genre. Daarnaast gaat Robbert in op nieuwste ontwikkelingen in Print on demand, vervoer, bibliotheekdistributie, distributie van het buitenlandse boek en e-fulfilment.

Digitale ontwikkelingen in het boekenvak
Susan Breeuwsma van CB vertelt over de trends en innovaties in markt en ontwikkelingen op digitaal vlak. Zij presenteert de nieuwe e-bookbarometer met o.a. de laatste cijfers rondom de groei van abonnementsmodellen. Susan laat ook de nieuwste functionaliteiten zien in Analytics en CB Online en neemt u mee in de ontwikkelingen op het gebied van Metadata. Tot slot geeft zij een blik op data-science en de waarde voor het boekenvak en hoe het meten van wat gebruikers daadwerkelijk met CB applicaties doen, onontbeerlijk wordt.

Schrijfwedstrijden organiseren met Sweek: talent ontdekken via social en mobile
Sweek geeft het organiseren van schrijfwedstrijden een nieuwe dimensie. De competities worden een social event. Deelnemers uploaden hun verhaal op Sweek, delen dit via Sweek en de social media links van Sweek. Lezers gaan de verhalen volgen, liken, delen en geven feedback. Zo ontstaat een dynamische competitie, een community van schrijvers en lezers en heeft de winnaar al fans, allemaal potentiële kopers. Sweek laat aan de hand van veel voorbeelden zien hoe eenvoudig het is om een competitie op een andere, moderne manier te organiseren. Zo heeft de Duitse uitgever Ravensburger in samenwerking met Sweek een schrijfwedstrijd georganiseerd en de winnaar beloond met een uitgeefcontract.

De digitale bibliotheek
Van de Koninklijke Bibliotheek zullen Hildelies Balk, Lucinda Jones en Petra Rijkelijkhuizen u op de hoogte brengen van de voortgang van digitaal lezen bij de KB, de ontwikkelingen in e-lending, de VakantieBieb 2017, LuisterBieb en de Online Bibliotheek.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met uw vaste contactpersoon bij CB of stuur een e-mail naar communicatie@cb.nl.