2 juli 2024

CB start tijdelijk met 'tweede netwerk' voor betere leverbetrouwbaarheid

Om in het drukke najaar de leverbetrouwbaarheid te verbeteren, start CB in samenwerking met Tielbeke een zogenaamd 'tweede netwerk'. Dozen die heel laat op de avond nog gesorteerd worden en niet op tijd klaar staan voor het afhaalmoment van de vervoerders, gaan mee in een 'tweede ronde'. Deze tijdelijke oplossing gaat vanaf 29 augustus in werking.

Iedere nacht om 01:00 uur halen vervoerspartners ID Logistics en Tielbeke de dozen en pallets bij ons op, om diezelfde dag uit te leveren aan boekhandels. Op drukke dagen gaan er zo'n 16.000 dozen de vrachtwagens in. Het komt voor dat niet alles op tijd klaar staat. We willen ervoor zorgen dat klanten toch al hun bestellingen ontvangen. Daarom komt Tielbeke om 04:00 nog een keer langs om het restant op te halen. Klanten in Nederland kunnen daardoor twee leveringen op één dag krijgen.

Handig om te weten

  • Een tweede levering gebeurt altijd met een busje.
  • In een tweede levering zitten dozen, geen pallets.
  • Je ziet de tweede levering in de track & trace info.
  • De chauffeur van de tweede levering neemt geen retouren en lege dozen mee.
  • Eerste levering van ID Logistics? Ook dan kan je een tweede levering van Tielbeke krijgen.

Dit zogenaamde 'tweede netwerk' is een tijdelijke oplossing. Wij werken aan de uitbreiding van de capaciteit van ons sorteerproces en betere data-uitwisseling met onze vervoerspartners. Hiermee verwachten wij in 2025 het tweede netwerk weer af te kunnen sluiten.

Meer informatie

Voorafgaand aan de start van het tweede netwerk ontvangen al onze klanten bericht. Daarin alle details over wat je kunt verwachten. Ook organiseren we voor de start nog een webinar in samenwerking met de Koninklijke Boekverkopersbond; een vervolg op het webinar van 2 juli. Natuurlijk kan je met vragen terecht bij onze accountmanagers of bij ons Customer Service team via vervoer@cb.nl

Onlangs vertelde onze algemeen directeur Linda van Zomeren meer over dit tweede netwerk aan Boekblad.nl.