Workshop Metadata voor beginners

INSCHRIJVING IS GESLOTEN

Datum:
 8 februari 2019 Tijdstip: 13:00-17:00 Locatie: CB in Culemborg Kosten: €200,- per deelnemer Voertaal: Engels

Over deze workshop

De workshop verbindt wat de uitgever doet op het gebied van titelgegevens met wat de buitenwereld - de winkelier of lezer - ziet. Hoe uitgevers verantwoordelijkheid kunnen nemen voor die gegevens en het beheren daarvan. Ook het onderwerp data-keten komt aan bod, hoe de belangrijkste gegevens van uitgever naar de boekhandel gaan. Er wordt gekeken hoe metadata commerciële waarde kunnen krijgen en hoe uitgebreidere gegevens extra omzet kunnen genereren.

De verschillende metadata-elementen worden behandeld, de behoeften en verwachtingen die retailers hebben, methoden voor gegevenstoewijzing en hoe gemeten kan worden hoe goed de uitgever zijn metadata toevoegt.

Take-aways voor de deelnemers

  • Kennis van wat metadata voor boeken zijn
  • Leren wat de belangrijkste metadata-elementen zijn
  • Zien hoe metadata kunnen worden gecommuniceerd
  • Een overzicht van de supply chain voor metadata
  • Begrip waarom metadata commercieel waardevol zijn
  • Inzicht in hoe de uitgeverij haar metadata kan verbeteren

Workshop niveau

Dit is een beginnersworkshop. Het is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het maken en bijwerken van informatie over boeken en is specifiek gericht op nieuwkomers in het vak: redacteuren, marketing-, publiciteits-, verkoop- en productiemedewerkers, en uitgevers, die net begonnen zijn zich bezig te houden met metadata. Deelnemers wordt gevraagd een boek mee te nemen als voorbeeld ter discussie. 

U kunt zich inschrijven tot maandag 28 januari.