Home Media Expertise overzicht media Analytics voor boekverkopers

Analytics voor boekverkopers

Op zoek naar de meest actuele informatie over uw inkoop? Weten welke uitgevers het meest bijdragen aan het succes van uw bedrijf? Uw inkoopgesprekken nog beter voorbereiden? Analytics van CB ondersteunt u hierbij, en meer. Probeer nu een maand gratis.

In Analytics vindt u relevante informatie over de boeken, e-books en audioboeken die u inkoopt bij CB. Het biedt zicht op titels die u in bestelling heeft staan, de korting waarmee orders zijn uitgevoerd, consignatieleveringen en retouren. Natuurlijk per titel en uitgever, maar desgewenst bijv. ook per stroomnummer, auteur of nur. Analytics kan zo van pas komen bij;

  • Het maken van keuzes m.b.t. inkoop; vraag bij uitgevers de referentietitels van de nieuwe aanbieding op. Bekijk in Analytics hoe deze titels het bij u deden, en wat u ervan kan verwachten.
  • Hoe doen verschillende NUR / genres het; waar liggen kansen voor mijn winkel.
  • Belang bepalen van uitgevers en titels; besteed ik aandacht aan de juiste partijen en welke zie ik misschien over het hoofd.
  • Inkoopcondities verbeteren; wat zijn aandelen van verschillende uitgevers, wat is mijn gemiddelde marge en verhouding dio/dud/aanb.

Analytics is interactief, snel en gebruiksvriendelijk. Of het nu gaat om globale informatie of details, u blijft volledig op de hoogte. Informatie over meerdere jaren kan worden afgewisseld met cijfers op dagbasis, precies wat u op dat moment nodig heeft. En mocht u net iets anders zoeken, kunt u ook zelf variabele (draai)tabellen samenstellen.

Nieuwsgierig geworden?

Probeer het dan een maand gratis uit. Dan kunt u het zelf ervaren. Meld u aan en u krijgt binnen twee werkdagen inloggegevens en informatie om ermee aan de slag te gaan. Na een maand nemen wij contact met u op om te bekijken of u uw proefaccount wil omzetten in een vast account. De tarieven zijn afhankelijk van de omvang van uw bedrijf en het aantal accounts dat u wilt afnemen. U vindt de tarieven hier.

Het nieuwe Analytics meteen aanvragen?

Dat kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar boekverkoper@cb.nl.

Anne Groothuis

Anne Groothuis

Accountmanager digitaal

Meer expertises

Een innovatieve kijk op logistiek

Audioboek distributie

Bereik al uw luisteraars via één platform

Meer informatie

Print on demand

Zonder voorraad uw boeken altijd leverbaar

Meer informatie

E-fulfilment

Geruisloze logistiek achter uw webshop

Meer informatie