Jaarverslag CB

Samen2021

Met trots en plezier kijken wij terug op 2021.
Een jaar met groei in Media en Healthcare, maar bovenal een feestjaar.
Scroll naar onder voor de highlights of lees
ons volledige jaarverslag.

Kerncijfers 2021

0mln

Omzet

0mln

Bedrijfsresultaat

551

FTE

Zendingen en pakketten

0

B2B pakketten afgeleverd

0

E-commerce zendingen

150 jaar en Koninklijk

CB vierde afgelopen jaar zijn 150ste verjaardag. Op 6 april 2021 opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander ons nieuwe volautomatische bakkenmagazijn en ontvingen wij het predicaat Koninklijk. Een kroon op het werk van CB.

Door met duurzaam

Duurzame vervoerspartners

CB breidt de samenwerking met City Hub in 2021 verder uit. Naast City Hub werkt CB ook samen met de Groene Rijders, Parcls, Lessgo, Velocity en Stedendriekhoek Zutphen. Door gebruik te maken van vele vervoerspartners maken we samen minder kilometers!

1969 zonnepanelen op dak en aan gevel nieuw magazijn

Deze zonnepanelen leveren gezamenlijk 468.000 kWh per jaar op, dit is ongeveer gelijk aan het stroomverbruik van 134 huishoudens. Dit levert een reductie op van 222 ton CO2 per jaar.

Gun deze doos een second date

Boekverkopers kennen hem als geen ander: de bruine CB-doos. Veel van hen geven de lege CB-dozen mee terug aan de chauffeur. Op dit moment wordt één CB-doos gemiddeld 1,5 keer gebruikt. Zo bespaarden we in 2020 samen zo'n 140.000 kilo karton!

Print on demand

Geen restvoorraden, geen onnodige productie- en voorraadkosten. We reduceren samen met onze klanten onze footprint; een reductie van circa 1,11 kilogram CO2 per boek en 2 tot 13 liter water per A4 afhankelijk van de papiersoort.

Tevreden klanten

In het najaar van 2021 vroegen wij naar de tevredenheid van uitgevers, boekverkopers en consumenten die zorgproducten ontvangen. Wij zijn erg trots op de mooie cijfers. In de sector media een gemiddelde van 7,7 en van zorgconsumenten ontvingen wij het cijfer 8,1.

2021 in cijfers

0

nieuwe klanten

 

0 mln

school-en wetenschappelijk boeken gedistribueerd (+15% 2020)

0%

van de zelfstandige apotheken in NL regelt zorghulpmiddelen voor hun cliënten via CB

0

audioboeken beschikbaar voor webshops, apps en hun klanten

0

exemplaren geproduceerd via Print on demand (+45% 2020)

0

zendingen gingen de grens over naar maar liefst 156 landen. Dit doen we onder andere voor Springer en Paula’s Choice.

Bonusan Voedings­suplementen

‘Door de samenwerking met CB Healthcare hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de snelle levering van onze producten. Zij nemen de logistiek en het voorraadbeheer volledig uit handen. Hierdoor kunnen we meer mensen bedienen, met Bonusans producten van hoge kwaliteit en een snelle, zorgvuldige levering door CB Healthcare’

Hans JungerhansCFO Bonusan

The Learning Network

‘CB heeft bewezen ervaring in e-commercelogistiek, de distributie van het educatieve boek en kent als geen ander de seizoenspieken en de eisen van de markt. Met het centraliseren van de steeds groeiende en meer gevarieerde voorraad, de toegepaste automatisering en schaalbare mogelijkheden, kunnen wij samen met CB ervoor zorgen dat de processen en goederenstroom optimaal blijven.’

Natascha van NieuwenburgCEO

Kwaliteit is onze drijfveer. Onze certificeringen onderstrepen dat. Van informatiebeveiliging tot Good Distribution Practice.
ISO27001 - ISO9001 - NEN7510 - ISAE3402 - GDP - SEMH