“Logistieke totaaloplossingen in de hulpverlening”
Vandeputte Medical
Home Healthcare Onze klanten Vandeputte Medical

Hulpverleners moeten in elke noodsituatie snel kunnen handelen. In samenwerking met CB voorkomt Vandeputte Medical dat ze misgrijpen. “Met onze logistieke totaaloplossingen borgen wij dat materiaal en apparatuur tijdig, op de juiste locatie ter beschikking staan.”

Vandeputte Medical is ruim 50 jaar specialist in het leveren van diensten en producten voor spoedeisende hulpverlening, brandweer en politie. Het pallet is breed: van het leveren van EHBO-producten of een AED tot de complete inrichting van een medische praktijk of ambulance, inclusief onderhoud aan medische apparatuur. Daarnaast kunnen bedrijven en organisaties hun complete bedrijfshulpverlening (BHV) door Vandeputte Medical laten inrichten. Waarmee ze in noodsituaties snel toegang krijgen tot de juiste hulpverleners en materialen.

Logistiek ontzorgen

“Wij zijn jarenlang een groothandel van medische producten geweest”, aldus CEO Ton Grimminck. “Door de overstap te maken van product- naar dienstenleverancier kunnen wij waarde toevoegen voor onze klanten. De zorgsector kampt met een stijgende werkdruk, veranderingen en besparingen. Hulpverleners staan vaak onder grote druk, maar moeten in elke situatie onvoorwaardelijk klaarstaan en snel kunnen handelen. Ze zijn aangewezen op goed werkend materiaal en degelijke apparatuur. Over logistiek en voorraden zouden ze zich geen zorgen mogen maken. Met onze logistieke dienstverlening ontzorgen we klanten volledig, waardoor ze zich kunnen richten op hun eigen kerntaak: hulp verlenen.”

Asielzoekerscentra

De samenwerking met CB past volgens Grimminck uitstekend in dit plaatje. Sinds enkele maanden verzorgen Vandeputte Medical en CB gezamenlijk de complete inrichting van medische ruimtes in de gezondheidscentra van alle asielzoekerscentra in Nederland. “Wij zorgen ervoor dat alle medische materialen op het juiste tijdstip en de juiste locatie worden geleverd. We bieden maatwerklogistiek waar nodig en leveren tot op afdelingsniveau. Als een locatie dichtgaat, ruimen we alles op en zetten de spullen klaar voor een nieuwe locatie. Onze klant heeft er zelf geen omkijken naar.”

Partners

CB en Vandeputte Medical hebben het bestelproces en voorraadbeheer van de asielzoekerscentra vereenvoudigd en een gebruiksvriendelijk leverproces opgezet. Op termijn wordt het orderproces met behulp van RFID-technologie volledig geautomatiseerd. “CB is voor ons een echte partner, die met ons meedenkt en ons aanvult. Samen kunnen wij totaaloplossingen bieden. Zo levert CB naast onze medische apparatuur ook koffie, thee en kantoorartikelen aan de asielzoekerscentra. CB is net als wij GDP-gecertificeerd, wat cruciaal is om de kwaliteit en veiligheid in de keten van farmaceutische producten te borgen.”

Meer klantverhalen